Vasemmiston yhdistyminen olisi onnettomuus

Vasemmiston yhdistyminen olisi onnettomuus

Vasemmistoliiton ja SDP:n yhteinen vappujuhla Raahessa johdatti ajatukset myös vasemmiston yhdistymiseen. Yhdistyminen olisi onnettomuus.

Vappujuhlan puhujat kansanedustajat Unto Valpas ja Liisa Jaakonsaari keskittyivät puheissaan odotetusti hallitusohjelmaan. Jaakonsaari toi esiin oletuksensa luokkajaon syntymisestä. Hän myös oli sitä mieltä, että tähän hallitukseen mukaan mennyt vihreäliitto on menettänyt uskottavuutensa.

Jaakonsaari siis ohitti vihreiden tyytyväisyyden saada olla hallituksessa ilman SDP:tä.

Hallitusohjelman tarkastelun lisäksi Valpas toi esiin juuri niitä asioita, joiden perusteella vasemmistoliiton täytyy pysytellä omana erillisenä puolueena. Suureen SDP:hen yhdistyneenä se ei enää saisi ääntään kuulumaan senkään vertaa kuin tällä hetkellä.

Valpas korosti köyhien ja maantieteellisestikin syrjässä elävien ihmisten asiaa. Tässä vasemmistoliitto on keskustan kanssa samalla asialla. Tässä myös olisi yhteistyön paikka.

Vasemmistoliiton tulisikin varoa kireää oppositiopolitiikkaa ja mieluummin tunnustella keskustan edustajien kanssa yhteisiin teemoihin vaikuttamista. Vastaavasti keskustalaisilla tulisi olla nöyrää mieltä kuunnella vasemmistoliittoa sekä pyrkiä sen edustajien kanssa vuorovaikutukseen.

Valpas on kiitettävästi kantanut huolta Rautaruukin sekä muiden valtionyhtiöiden omistajuuspolitiikasta. Saman huolen hän toi esiin vappupuheessaan. Tässäkin Valpas voisi tunnustella vaikuttamisen paikkaa myös niiden keskustalaisten poliitikkojen kanssa, jotka ovat tiedostaneet hänen kanssaan saman vaaran eli suomalaisten valtiojohtoisten yhtiöiden yksityistämisen mahdollisesti ulkomaille saakka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.