Markkinatkin peruttiin Raahessa – miten saisi kotimaisia hyviä omenoita?

Markkinatkin peruttiin Raahessa – miten saisi kotimaisia hyviä omenoita?

Raahen syysmarkkinoiden peruminen on ollut suuri pettymys kotimaisia omenoita odottaville. Eikä voikaan olla totta, etteikö yksille markkinoille olisi löytynyt pitopaikka, perinteisen alueen ollessa muutostöiden alaisena.

Mistä nyt raahelaiset saavat maukkaat ja hyvälaatuiset omenat, joita muina syksyinä on voinut ostaa laatikkokaupalla lähes koko syyskauden tarpeiksi? Kaupungin marketeista saa lähinnä kitkeriä lajikkeita, jotka eivät muutenkaan aina ole laadukkaita.

Oliko markkinoiden pitämättä jättäminen Raahessa yhden hengen tekemä päätös?

On varmaa, että jos päätöstä oli tekemässä isompi joukko, heistä kukaan ei ollut kotimaisia omenoita odottava perheenäiti. Yksikään heistä ei ollut myöskään perheenisä, joka on ollut vaimonsa kanssa kantamassa markkinoilta ostettuja omenalaatikoita auton peräkonttiin.

On varmaa, että markkinoiden pitämättä jättämisestä päättäneistä yksikään ei ole koskaan kantanut huolta siitä, että syksyllä varmasti saataisiin perheen narskuteltavaksi kotimaisia laadukkaita omenoita.

Jos päättäjä olisi kantanut huolta omenoista, hän varmasti olisi etsinyt ja myös löytänyt Raahen syysmarkkinoille pitopaikan.

Kaiken kaikkiaan on ihmeteltävää, että kotimaisten laadukkaiden omenien markkinointia Pohjois-Suomeen ei ole järjestetty. Niiden saanti ei saisi olla kiinni syysmarkkinoiden muutamasta kotimaisten omenoiden kauppiaasta varsinkin, kun markkinoilla saa lisäksi olla varuillaan ulkomaisia omenoita kotimaisina kauppaavien huijareiden kanssa.

On kuultu, että Etelä-Suomessa on jopa hakattu omenatarhoja kumoon. Kuitenkaan suuri osa Suomea tuskin näkee kaupoissa kotimaisia omenoita. Näyttävimmin kauppojen vihannesosastoilla ovat tarjolla ulkomaisten omenoiden suuret röykkiöt, ja kuitenkin on meneillään suomalainen satokausi.

Nyt sitten tänä syksynä Raahessa kotimaisia omenoita ei voi ostaa markkinoiltakaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.