Rakas Madeleine, voi rakas pieni Madeleine!

Rakas Madeleine, voi rakas pieni Madeleine!

Rakas Madeleine, voi rakas pieni Madeleine, mitä Sinä olet joutunut kokemaan! Missä Sinä olet?

Suomen Kukanpäivän aattona vuonna 2003 syntynyt Madeleine McCann katosi vanhempiensa lomamatkalla Portugalissa toukokuun 3. päivänä. Jo neljä vuotta täyttänyttä Madeleineä ei ole vielä löydetty.

Havainnot Marokossa sinisessä pyjamassa olleesta pikkutytöstä tummahiuksisen miehen seurassa tulisi selvittää perinpohjaisemmin kuin on tapahtunut. On nimittäin mahdollista, että Madeleine lähti hotellihuoneesta omatoimisesti ulos. Nelivuotias pikkutyttö saa lukossa olevan hotellihuoneen sisäpuolelta aivan helposti auki.

On myös totta, että nelivuotias ei löydä hotellissa reittiä takaisin perheensä huoneeseen. Harhailevaan pikkutyttöön todennäköisesti olisi hotellihenkilökunta kiinnittänyt huomiota, mutta minkä verran heitä oli työvuorossa myöhään illalla. Mikäli tyttö meni ulos asti tarkoituksenaan mennä vanhempiensa luokse illanviettopaikkaan hänet otti huostaansa tavalla tai toisella vammainen ihminen.

Arvailuja tytön katoamisesta voi jatkaa. Jos huostaan ottaja oli henkilö, joka ei tunne länsimaisia kirjainmerkkejä, eivät länsimaisen median uutiset ja ilmoittelut häntä tavoita. Eivätkä kaikki länsimaalaisetkaan seuraa mediaa luku- ja kirjoitustaidostaan huolimatta.

Millä tällaisia pohdiskeluja voi perustella?

Suomessa tapahtui seuraavaa – eikä kovinkaan kauan sitten:

Kerrostalossa asuvan lapsiperheen äiti huomasi kesken keittiötöidensä, ettei vajaan kolmen vuoden ikäistä tytärtä ole missään huoneessa. Mihin tytär saattoi kerrostalohuoneistossa joutua?

Samassa ovikello soi ja oven takana oli sisälle tulossa nukenvaunujen kanssa juuri tuo pieni tomera tyttö. Tytär oli ollut ulkoiluttamassa nukkeaan.

Tytär oli saanut oven avatuksi ja äidin tietämättä pujahtanut ulos nukkensa kanssa.

Mitä olisi seurannut, jos pikkuäiti olisi joutunut jonkun heittiön kynsiin?

Syytetyksi olisi joutunut perheenäiti, sillä mitään muuta selitystä lapsen katoamiselle lukossa olevasta asunnosta ei olisi ollut kuin äidin teko.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.