Suurennuslasin alla

Suurennuslasin alla

Saako sapattina nostaa härän kaivosta? Ei!

Näinkin on voitu tulkita käskyä ”Muista pyhittää lepopäivä”.

Hausjärveläinen mies on saanut syytteen metson ampumisesta linnun rauhoitusaikana. Metso oli häirikkölintu, jolla oli tapana häiritä koululaisia, heidän joukossaan miehen omaa lasta.

Laki on niin kuin se luetaan. Samoin kolmas käsky.

Kuitenkin on olemassa myös lain henki. Sen tulisi olla käskyjen ja lain tulkitsijoilla sisäistettynä.

Onko Riihimäen käräjäoikeus toiminut lain hengen vai kirjaimen mukaan antaessaan syytteen metson ampuneelle miehelle?

ooooo

Kansanedustaja Erkki Pulliainen oikaisee puhemies Paavo Lipposta. Pulliainen sanoo Lipposen antaneen viime viikon lauantairadiossa virheellisen tiedon siitä, mille ajalle maatalouden Etelä-Suomen 141-tuki on sovittu.

Lipponen sanoi lauantairadiossa, että eteläisen Suomen kansallinen 141-tuki on alun perin sovittu väliaikaiseksi. Lipponen vielä vahvisti sanansa ”näin se vain on”.

Pulliainen korostaa aikanaan neuvotteluissa mukana olleiden, silloisen ulkoministeri Heikki Haaviston ja teollisuusministeri Pertti Salolaisen, todistaneen viime aikoinakin, että kyseinen kansallinen 141-tuki on sovittu pysyväksi. (Kaleva 31.10)

ooooo

Lapset tarvitsevat turvaa, eivät kauhua, kirjoittaa vaasalainen lastentarhanopettaja Paula Hakkola.

Hakkolan kirjoitus osuu aikaan, jolloin lehdet mainostavat lapsille halloween kauhuasuja.

Kirjoituksessa lainataan sanomalehti Pohjalaisessa ollutta halloweesta varoittavaa kirjoitusta. Lainatun kirjoituksen mukaan hallowee on kuoleman juhla, se on täynnä kauhua ja pimeyttä, demoneja, vampyyrejä, kummituksia ja okkulttistisia symboleja.

Lainatussa kirjoituksessa on myös viestitetty vanhemmille, ettei pahan kanssa pidä leikkiä.

Hakkola sanoo yhtyvänsä Pohjalaisen kirjoittajan varoitteluun ja toivoo, että vanhemmat, muut kasvattajat sekä mainostajat heräisivät ajattelemaan. ”Lapset tarvitsevat turvaa ja syliä, eivät lisää pelkoa ja ahdistusta”, hän kirjoittaa. (Kaleva 31.10.)

Halloween viettäminen perustuu ei-kristilliseen traditioon.

Kristityssä kulttuurissa syksyn ja talven taitekohta on Pyhäinpäivä, jolloin muistetaan rakkaita kuolleita ja kaikkia uskossa poisnukkuneita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.