Putte-possu voisi aivan hyvin sopia Raahen brändiksi

Putte-possu voisi aivan hyvin sopia Raahen brändiksi

Mediassa levisi torstaiaamuna raahelaisia hykerryttävä jymyuutinen. Virkeän Putte-possun sanoittaja ja säveltäjä on raahelainen Juhani Jaakko Jalas (1915 – 1941).

Putte-possu voisi aivan hyvin sopia Raahen brändiksi.

Putte-possuidean omistukseensa rekisteröidyksi tavaramerkiksi ja Putte Oy:ksi kehittänyt viulunsoitonopettaja Marita Tuhkala näkee perhearvoja, hyveitä, hyvyyttä ja rauhaa edustavalle Putte-possulle olevan selvän tilauksen nykyisenä aikana.

Tuhkala on hankkinut Jalaksen perikunnalta yksinoikeuden Putte-possun nimen käyttöön.

Putte-possuhahmo on kehitteillä. Samoin suunnitteilla ovat valtakunnallinen lastenlaulukilpailu, kuvakirja, tuoteperhe ja Putte-possun koti.

Ensi kesänä saa Raahen Pekkateatterissa kantaesityksensä Pariisissa asuvan raahelaislähtöisen Pihla Hintikan käsikirjoittama Putte-possun nimipäivät.

Pekkateatterin ohjaajan, toimittaja Sari Ohinmaan mielestä Putte-possu olisi sympaattinen hahmo Raahen veturiksi.

Raahen kaupunginjohtaja Kari Karjalainen on jo ideoinut Putte-possulle elämänpiiriä vanhan Raahen Pekkatorin ympäristöön kaupungin kiinteistöihin.

Putte-possun kodiksi tulisi harkita myös suomalaista perinteistä asemarakennustyyliä edustavaa Raahen vanhaa, kaunista asemarakennusta, joka on aikanaan ollut Jalaksen koti. Ympärillä on laajasti myös pihaa lisäämään toimintamahdollisuuksia – Putte-possu saisi ison karsinan, suorastaan aitauksen. Olisi isollekin possuperheelle ystävineen ja naapureineen elinpiiriä.

Jalaksen isä Väinö Jalas on ollut Raahen asemapäällikkö ja perhe on asunut rautatieasemarakennuksessa.

Juhani Jalas sanoitti ja sävelsi Putte-possun 1930-luvulla.

Jyväskylässä opettajaksi valmistunut Jalas jatkoi opintoja Sibelius-Akatemiassa Helsingissä pääaineinaan teoria ja sävellys.

Jalas kaatui jatkosodassa 23. heinäkuuta 1941

Tuhkalan määrittämä viesti Putte-possubrändistä hyvän puolestapuhujana olisi tervetullut rakentamaan Raahen henkistä ilmapiiriä ja sitä kautta vaikuttamaan myös kaupungin imagoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.