Kristallikruunut olivat unohtuneet – Tiina-Elinan Kahvila Konditoria Raahessa aloitti uusissa tiloissa

Kristallikruunut olivat unohtuneet – Tiina-Elinan Kahvila Konditoria Raahessa aloitti uusissa tiloissa

Kahvila Konditoria Tiina-Elinan suurremontti on päättynyt.

Yrityksen toiminta on siirtynyt Raahen Kauppakadulta väljempiin tiloihin vielä keskemmäs kaupunkia Sovionkadulle Härkätorin laidalle.

Enää ei tarvitse kaupungilla kulkiessa tehdä ylimääräistä kierrosta nähdäkseen joko Tiina-Elinan uudet toimitilat ovat valmistuneet.

Mutta kristallikruunut olivat unohtuneet.

Valitettavasti.

Olisi viimeinkin päässyt Raahessa istumaan kuin wieniläisessä kahvilassa.

Kristallikruunujen antama valaistus olisi tuonut ”sen jonkin” Cafén muuten viihtyisään sisutukseen.

Nyt Kahvila Konditorian sinänsä sievä harmahtavaksi maalattu lautakatto loistelamppuineen voisi kaivata jotakin.

Tosin: nyt katto antaisi mahdollisuuden keskieurooppalaiselle tavalle sijoittaa kattoon leveästi kultakehyksisiä öljyvärimaalauksia. Tai runsautta uhkuville kattomaalauksille – ne tosin jäisivät pysyviksi, eivätkä antaisi mahdollisuutta ilmeen vaihtamiselle.

Vierailu Helsingin keskustassa Kluuvikadun Fazerin kahvilaan olisi voinut antaa uutta ajattelua katon ilmeen suunnitteluun.

Esikuvana olisivat voineet olla myös wieniläiskahvilat Itävallassa. Siellä voisi lähteä käväisemään myöhemminkin vaikutteita hakemassa.

Mutta muuten uudistunut Tiina-Elina on viehättävä paikka, jossa avajaispäivänä maanantaina oli yhtä hyvin iäkkäitä ihmisiä kuin koulusta palaavia yläluokkalaisia. Ruokailemaan olivat tulleet muun muassa Pattijoen kunnanjohtaja emeritus Eino Kastelli sekä puoliso, opettaja Leila Kastelli, jonka liitupastellitöitä on kahvilan seinillä.

Taideteokset kahvilassa sekä myös vaihtuvat näyttelyt lisäävät viihtyisyyttä.

Tiina Elinan laadukas tarjonta on tullut tutuksi jo Kauppakadun toimipaikasta. Nyt myös paitsi ruokailu-, kahvila- myös leipomo- ja konditoriapuoli ovat saaneet lisää tilaa.

Ulkopaikkakuntalaiset ja matkailijat opastuvat selkeimmin Tiina-Elinaan suunnatessaan kulkunsa ensin Raahen keskustaan tavaratalo Prisman pysäköintialueelle ja Prisman pääsisäänkäynnille, jonka lähettyvillä on ottoautomaatti.

Automaatilta parin metrin päässä on kävelykatu, jota tulee kävellä 55½ pitkää askelta ja katsoa sitten viistoon oikealle puiston suuntaan.

Oikaisemalla katseen suunnassa pienen puiston näköisen eli Härkätorin puiston poikki ollaankin jo Sovionkadulla ja Tiina-Elinan edessä. – Siitä vain sisään vastapaistetun pullan ja leivosten tuoksun suunnassa.

Tiina-Elina
Tiina-Elinan CAFÉ:n konditoriatuotteet ovat nyt väljemmissä tiloissa Raahen Sovionkadulla. Siitä vain paketti kainaloon tai istahtaminen pöytään kahvikupin ääreen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.