Kuhmon Ihminen ja Kosmos-tapahtumaa saattoi nyt seurata internetistä Kuhmon Ihminen ja Kosmos-tapahtumaa saattoi nyt seurata internetistä

Kuhmon Ihminen ja Kosmos-tapahtumaa saattoi nyt seurata internetistä Kuhmon Ihminen ja Kosmos-tapahtumaa saattoi nyt seurata internetistä

Viikonloppuna perjantaista sunnuntaihin kestäneen Kuhmon keskustelevan XIII Ihminen ja Kosmos-kulttuuritapahtuman teemana tällä kertaa oli ”Lähellä, kaukana, kaikkialla – Maailma pienenee, lähenevätkö kulttuurit?”

Kuhmotalon Pajakkasalin luentojen ja keskustelujen intiimi tunnelma sekä lounasruokalan madekeitto ovat pettämättömiä.

Tällä kertaa Ihminen ja Kosmos-tapahtuman luentoja, alustuksia ja keskusteluja oli mahdollista reaaliajassa seurata internetistä osoitteessa, johon pääsi Suomen Akatemian sivuilta.

Pro Kuhmo Oy:n joka keväisessä tapahtumassa on Suomen Akatemia ollut yhteistyökumppanina viimeiset yhdeksän kertaa. Kaikkiaan tapahtuma oli nyt XIII Ihminen ja Kosmos.

Tapahtumaan kutsutut luennoitsijat olivat saaneet itse valita aiheensa oman tutkimuksensa piiristä yleisteeman rajaamalta alueelta.

Alustajat olivat tieteen eri aloja edustavia Suomen Akatemian tutkijoita sekä Joensuun ja Helsingin yliopistojen sekä Åbo Akademin opettajakuntaa

Paikallinen tekstiilitaiteilija Ariadna Donner kuljetti kuulijoita ja katselijoita päiväkirjallaan asuinpaikoissaan eri puolilla maailmaa päätyen Kuhmon Iivantiiraan, jossa hän nykyään asuu.

Donnerin Lähellä, kaukana, kaikkialla-teeman tarkastelu päätyi lainattuun runonsäkeeseen ”Joka paikasta on yhtä pitkä matka aurinkoon. Tapahtumien keskipiste olemme me”.

Nettilehti Sermonesin artikkelissa 13. joulukuuta 2007 on valokuva Donnerin kuvakudoksesta.

Entiseen tapaan Pajakkasalin luentojen ja keskusteluiden väleihin oli sijoitettu musiikkiesityksiä Kuhmosalissa, jossa myös olivat tarjolla konsertit sekä perjantai- että lauantai-illoille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.