Mikäli ministeri Ilkka Kanervan toiminnan taustalla on sairaus, asian hoitamiseen tarvitaan myös lääkäri eikä vain maan hallitus

Mikäli ministeri Ilkka Kanervan toiminnan taustalla on sairaus, asian hoitamiseen tarvitaan myös lääkäri eikä vain maan hallitus

Mikäli ministeri Ilkka Kanervan ongelmien taustalla on seksiriippuvuus kuten on jo alettu kysellä, hän on sairas.

Hänen asiansa hoitamisessa on tällöin oltava mukana myös Suomen eduskunnan terveydenhuollon lääkäreineen ja psykiatreineen eikä ainoastaan maan hallituksen.

Sunnuntaipäivälle sovitusta Lennart Meri-tilaisuuden paneelista Virossa poisjääminen ei varmaan ole tapahtunut vähäisestä syystä. Tämän totesi myös Yrsa Stenius maanantaiaamun Ykkösaamun haastattelussa ilmaisten sääliä Kanervaa kohtaan.

Ihmisillä voi olla erilaisia riippuvuuksia. On varastamista, tuhopolttoa, tupakkariippuvuutta, alkoholismia, nettiriippuvuutta, peliriippuvuutta yms.

Ministeri Kanerva on ongelmiensa kanssa näkyvällä paikalla Suomen ulkoministeri ja samalla tieten tai tietämättään kansakunnalle esikuva sekä viestinviejä maailmalle.

Ihmisen moraali voi olla tyyppiä ”elää kuin pellossa”.

Olipa Kanervan ongelmien taustalla sairaus tai moraalin puuttuminen, hänen asiansa on kansalaismoraalin kannalta vakava. Valtiolliselta johdolta odotetaan nyt asian arvokasta hoitamista.

Raahessa hoidettiin työpaikan riippuvuusongelma muutamia vuosia sitten tavalla, jota ei voi pitää arvokkaana eikä sairasta kunnioittavana eikä hänen perhettään huomioonottavana. Tämä käsitys jäi ulkopuolelta asian nähneelle.

Kyseisellä raahelaisella riippuvuussairaalla oli alkoholiongelman lisäksi toinen riippuvuus. Hänen tapauksessaan se ei ollut seksiriippuvuus. Joka tapauksessa hänellä oli sairaus. Kuitenkin tapauksen hoitamisesta jäi kuva, että asian ympärillä sai hääriä työtoveri. Työtoverin tiedettiin hyökänneen sairautta potevaa työtoveriaan kohtaan pelkässä työasiassa kuten hän oli hyökännyt ja pyrkinyt nöyryyttämään toistakin työtoveriaan.

Työtoverin ongelma voi antaa valtaa tavoittelevalle työtoverille mahdollisuuden vallankäyttöön ja alistamiseen.

Osalla kansalaisista voi Kanervan tapauksessakin olla halu lynkata.

Raahen tapauksessa tiedetään uhrin järjestöasioita ja työelämää tunteneen perheenjäsenen arvostelleen kriittisesti aviopuolisonsa asian käsittelyä. Hänen oman äkillisen sairastumisensa voisi nähdä oireena siitä, miten asia häneen koski.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.