Kahvia Raahessa, olkaa hyvä! – Raahen Härkätorin puistokahvila on avattu – kahvia ja ruokaa on kyllä tarjolla eri puolilla kaupunkia muissakin paikoissa – että olkaa hyvä vain!

Kahvia Raahessa, olkaa hyvä! – Raahen Härkätorin puistokahvila on avattu – kahvia ja ruokaa on kyllä tarjolla eri puolilla kaupunkia muissakin paikoissa – että olkaa hyvä vain!

Raahen keskustassa sijaitsevan Härkätorin puiston kahvila on valmis siinä määrin, että sen avaaminen tämän viikon maanantaina oli mahdollista.

Toivottavasti uusi kahvila jo enteilee kahvilakulttuurin saapumista Raaheen.

Raahessa tänään keskiviikkona alkaviin Valtakunnallisiin Kotiseutupäiviin (ks. linkit/Raahe) ajoitetun puistokahvilan valmistuminen on riemukas tapahtuma ja yllyttää jopa unelmoimaan. Että siinä vain istuisi puiston keskellä ja vieressä pöydän reunalla tuoksuisi kuppi kahvia.

Eikä haittaisi, vaikka välillä olisi vähän musiikkiakin hiljaisesti ilman räyhää ja huutamista.

Valtatietä 8 Raahea ohittavien kannattaa nyt poiketa Raaheen.

Prisman iso tavaratalo voisi olla yksi opaste kaupunkiin osaamiseksi. Tavaratalon pysäköintialueelle voi jättää auton ja siitä vain vähän matkaa kävelykadulle päin ja siinä se puisto kahviloineen on.

Kahvilaa pitää puiston vieressä kadun, Sovionkadun, toisella puolen toimiva Tiina Elinan Kahvila Konditoria, joten puistokahvilan laatu on taattu.

Härkätorin puiston ympärillä välittömässä yhteydessä puistoon sijaitsee kauppaliikkeitä isoja ja pieniä. On Pentik ja on Marimekko ja on Moda, ovat liikkeet nuorten vaatteille ja on Siro-Asu alusvaatteille ja ruotsalaisille korkeatasoisille damella-yöpaidoille sekä aamu- ja kylpytakeille, sitä lähellä on kahvila-kotileipomo Pulla- ja leipäpuoti, josta voi käydä ostamassa uunituoretta leipää ja rieskaa matkaeväiksi ja kotiviemisiksi.

Pentikin ja Marimekon vierestä voi käydä ostamassa uuden lompakon ja luontaistuotteita. Myös hiuksensa voivat käydä leikkauttamassa sekä naiset että miehet. Apteekkeja kaksittain, samoin valokuvausliikkeitä jos vaikka kameran muistikortti tuli jo täyteen.

Kenkäkaupat löytää Kävelykadulta ja kirjakaupan jne. Yksityisessä lääkärikeskuksessa on useita lääkäreitä.

Ruokapaikkoina voi käyttää Kävelykadun kiinalaista tai puistokahvilasta huolehtivaa Tiina-Elinaa. On myös pitserioita – muun muassa vanha raahelainen AltoMare sekä armenialainen Ararat – ja hampurilaispaikkoja.

Kun haluaa syödä vahvan lounaan, jota ei tarvitse vähään aikaan paikkailla, löytää läheltä vaivattomasti ravintola Raahen Hovin, jonka hotellipuolelle voi jäädä yöpymäänkin.

Lähellä olevalla linja-autoasemalla ovat maksulliset WC:t, ja puistokahvilan yhteydessä samoin. Linja-autoaseman WC:stä tullessa katsoo suoraan saksalaiseen kauppaan, Lidliin.

Että ei muuta kuin Raaheen ruokailemaan ja kahvittelemaan, istuskelemaan ja tekemään ostoksia.

Kun kyselee muilta kahvilavierailta opastusta, he kyllä viittoilevat eri suuntiin, mitä vieras vain haluaa.

Meren rantaan kun lähtee, voi juoda Ruiskuhuoneella uudet kahvit ja jos itse Kippola on paikalla, voi päästä opettelemaan melonnan alkeita kajakilla. Uidakin voi.

Uimasta palatessa on tietysti uudestaan nälkä. Tornitalon huomaa helposti ja sen huipulla on toinen tasokas kiinalainen ravintola huikeine näköaloineen.

Eikä muuta kuin taas kahville ja yöpymistäkin voi jo harkita.

Siinä välillä, jos vaikka alkaisi kirjoituttaa, voisi palata Prisman P-alueelle ja katsella vähän ympärilleen. Ja eiköhän olekin siinä vieressä kaksikerroksisen liiketalo, josta voi lukea isoin kirjaimin Ykköspalvelu. Sieltä voi käydä ostamassa pienen läppärin, kannettavan tietokoneen, polville näpyteltäväksi.

Palatessa jälleen Härkätorin puiston kahvilaan voi piipahtaa Prismaa vastapäätä Kesportiin ja harkita polkupyörää auton tai asuntovaunun lisävarusteeksi. Vaatetankojen äärellä voi tehdä urheilullisia heräteostoksia.

Ennen kuin astuu Kesportista Kävelykadulle on kierreltävä vielä Elegan asusteliike – joka on niissa tiloissa, johon Häggmanin konditoria-kahvilan piti tulla.

Saman liiketalon Härkätorin puiston puoleisesta kulmasta pääset ostamaan loput puuttuvat vaatekappaleet Seppälästä.

Ennen muita toimenpiteitä voi vielä käydä uudestaan Helioksella tai Lenitalla vaihtamassa kameransa parempaan, jolla voi reilusti ottaa videon pätkiä. Myös se iso muistikortti pitää huomata varata.

Mikäli etelän suunnasta valtatie 8 ajaessa on huomaamattaan mennyt Raahen ohi, voi Pattijoen kohdan suurissa liiketaloissa – Myllymäki, Vepsäläinen, Koti-Idea, Leipurinkeidas ja rakenteilla oleva Maskun tavaratalo – poikkeamisen ja ruokailun jälkeen mainiosti palata vähän taakse päin ja ryhmittyä Raahen keskustaan vievälle kaistalle.

Pohjoisen suunnasta tullessa voi vastaavasti ruokailun ja ostosten jälkeen ryhmittyä etelästä matkanneiden kanssa samalle Raaheen ohjautuvalle kaistalle. Kolmien liikennevalojen ja niistä kahden jälkimmäisen välissä olevan liikenneympyrän jälkeen Prisman P-paikat jo näkyvät.

Polttoaineen täydennyspaikat ja autokorjaamot osuvat silmiin siinä ajellessa.

Kahvia Raahessa, olkaa hyvä!

Mikäli loma- tai muu matka on parhaillaan menossa ja tulee etelän suunnasta suoraan kaupunkiin, voi poiketa Halpa-Hallin kahvilaravintolaan tai Citymarketin marketkahvilaan. Pohjoisesta tulevat poikkeavat Leipurinkeitaan leipomokahvilaravintolaan tai Myllymäen marketkahvilaruokalaan. Siitä asia järjestyy.

Jo Raaheen saavuttaessa tai sitten Raahesta lähtiessä on käytävä Jansonin Galleriassa, jonne on matkaa Raahen keskustasta noin 13 – 14 kilometriä. Galleria sijaitsee valtatien 8 varrella Piehingin kylässä. Löytyy kun ajaa Ylipään tietä vielä noin 100 – 150 metriä.

Taidegallerian ja valtatien välissä kasvaa havupuumetsikköä – jonka senkin Raahen kaupunki voisi muuttaa taidepuistoksi – eikä galleria näy valtatielle paljaana. Varsinkin jos ajaa huomaamatta ohi, kannattaa ottaa tiedustelusta 118 tai tästä puhelinnumerot, jotka ovat 08 228600 ja 045 6310 525.

Janssonin Galleriassakin on mahdollisuus kahvitteluun. Taideostoksiin ovat tarjolla myös taideteokset pienoismuodossa eli postikortteina

Valitettavasti gallerian kesänäyttelyaika lähestyy loppuaan, ja taiteilija Jari Jansson alkaa vähitellen pakata taideteoksiaan näyttelyyn Norjassa.

Härkätori
Raahen Härkätorin puiston kahvila on avattu, vaikka kaikki rakenteet eivät ole aivan valmiita. Tori on saanut kauniin kivetyksen.
Härkätori
Härkätorin puiston läpi pyöräilevä Anna-Liisa Säikkä sanoo kahdenkymmenen Raahessa viettämänsä vuoden ajan ihmetelleen, miten huonosti Raahessa on hoidettu kauniita puistoja. Härkätorin puiston kaunistaminen saakin häneltä ylenpalttiset kiitokset.
Armenia
Sermones.fi:n omistaja ja toimitus piti puolisonsa kanssa viime toukokuussa kahvikupposen äärellä sadetta tässä Armenian pääkaupungin Jerevanin keskustan, Ooppera-aukion, puistokahvilassa. Raahessa Härkätorin puistokahvilaan tulisi saada samanlainen vehmaus kuin tässä kahvilassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.