Raahen kaupunginvaltuuston kokoukset tulee siirtää entisen Pattijoen kunnan valtuustosaliin – Miksi niin ei ole jo tehty? – Raahe tarvitsee kaupungin keskustassa sijaitsevan Kauppaporvarin kaikki tilat juhla-, taide-, kokous-, seminaari- ja kongressitiloiksi sekä erilaisia päiviä ja tapahtumia varten

Raahen kaupunginvaltuuston kokoukset tulee siirtää entisen Pattijoen kunnan valtuustosaliin – Miksi niin ei ole jo tehty? – Raahe tarvitsee kaupungin keskustassa sijaitsevan Kauppaporvarin kaikki tilat juhla-, taide-, kokous-, seminaari- ja kongressitiloiksi sekä erilaisia päiviä ja tapahtumia varten

Raahessa olisi tervetullut muutos, jos kaupunginvaltuuston kokoukset alettaisiin pitää entisen Pattijoen kunnan valtuustosalissa. Kaupungin keskustasta sinne on matkaa vain muutama kilometri ja kunnan hallintoa toimii tiloissa muutenkin.

Pattijoen valtuustosalissa ovat yleisön tuolirivit salin takaosassa samassa tasossa valtuutettujen kanssa, ja mikä tärkeintä: saliin on käynti salin takaosasta. Yleisön olisi helppo tulla ja lähteä huomaamatta.

Miksi kaupunginvaltuuston kokouksia ei ole jo siirretty Pattijoen kokoussaliin, sillä nykyiset kokoustilat Kauppaporvarin Fregattisalissa eivät suosi yleisöä?

Sermones.fi kirjoitti 5. kesäkuuta, että kaupunginvaltuuston nykyisillä ja edellisillä kokoustiloilla on väheksytty yleisöä, äänestäjiä ja veronmaksajia.

Kesäkuun artikkelissa nähdään yleisön kannalta puutteellisten kokoustilojen aiheuttaneet sen, etteivät raahelaiset keskustele mediassakaan. ”Ilmeisesti he eivät ole oppineet tai tottuneet siihen.”

Artikkelissa todetaan vielä, että paikallislehtien yleisönosastojen silloin tällöin tapahtuvat vuodatukset eivät vielä ole keskustelua.

Toinen asia on Kauppaporvarin juhla- ja kokoustilojen luovuttaminen tai myyminen hotellin käyttöön.

Siihen ei pidä suostua.

Kun Raahe on viimeinkin saanut asianmukaiset tilat juhla- ja taidetapahtumille sekä seminaareille, kokouksille, kongresseille ja erilaisille päiville, ei todellakaan pidä harhautua liikemaailman houkutuksiin.

Olisi todella ristiriitaista, että kaupunkilaisilta otettaisiin Kauppaporvarin tilat pois, jotta liikemiehet ja turistit saisivat vuodepaikkoja.

Grynderien ja liike-elämän taktiikkahan on etsiä paikkakunnalta parhaimmat ja näyttävimmät paikat ja sijainnit – niinhän muun muassa kerrostalorakentaminen tapahtuu – sekä tehdä esityksiä päättäjille, jotka näyttävät olevan hyvin helposti suostuteltavissa.

Jos joku katsoo, että Kauppaporvarin tiloilla ei ole riittävästi käyttöä, hän katsokoon Raahen sivistysjohtoon päin. Sillä ei ole ollut ammattitaitoa eikä valmiutta toimenkuvaansa kuuluvien monipuolisten sivistystilaisuuksien järjestämiseen.

Elokuussa Raahessa pidettyjen valtakunnallisten kotiseutupäivien ohjelma oli tehty ei-raahelaisella henkisellä sivistys- ja tietopääomalla. Raahelaiset ainoastaan toimivat annettujen ohjeiden mukaan tilaisuuksien puitteiden luojina, mutta kyseisenlaisten ohjelmasisältöjen luojiksi heistä ei ole.

Mutta jatkossa tulisi olla.

Ehkä Raahe vielä saa sivistysjohdon, jolla on tehtävässään valtakunnan ja kansainvälisen tason ammattitaito.

Jo viime viikot olisivat tarjonneet haasteita Studia generalia-luentojen ja keskustelutilaisuuksien järjestämiseen ensin niistä linjauksista, joita Suomella olisi tullut olla Georgian-sodassa ja Venäjäsuhteissa. Nyt pitäisi jo olla tiedossa, minä iltana Raahesalissa olisi Studia generalia-tilaisuus liittyen nuorten hyvään elämään ja hyviin elämäntaitoihin.

Valtakunnan tason luennoitsijoita on mahdollista saada viikon varoitusajalla eikä Raahesalin kalenteri ole tungokseen asti täynnä sovittuja tapahtumia.

Yhdysvaltain ulkopolitiikan perusteiden selvittämisen tulisi viimeinkin tapahtua. Perusteet eivät ole yhdessä henkilössä. Asian oikean laidan tuntevat henkilöt – kaksi suomalaista tutkijaa ja heidän tutkimustuloksensa – olisivat pian lentämässä kohti Oulun lentokenttää ja sieltä Raaheen, jos Raahessa olisi toimenihmisiä.

Ajankohtaisiin yleissivistystä sekä sivistyneisyyttä – niihin kuuluu myös tietopääoma – rakentaviin ja rikastuttaviin tilaisuuksiin tarvitaan nimenomaan Raahen Kauppaporvarin tiloja. Hotelli kyllä löytää vuodepaikkansa muualta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.