Suomen sota 1808 – 1809 toi Venäjälle rauhan ja kehityksen ajan, sanoi venäläinen tutkija Valeri Lukin

Suomen sota 1808 – 1809 toi Venäjälle rauhan ja kehityksen ajan, sanoi venäläinen tutkija Valeri Lukin

Suomen sodan 1808 – 1809 suurin merkitys Venäjälle ei ollut Suomen liittämisessä Venäjään vaan sen Venäjälle antamassa rauhan ja kehityksen ajassa. Sota merkitsi muutosta Ruotsin politiikkaan ja sodat Venäjän luoteissuunnalla loppuivat.

Näin totesi Pietarin Suvorov-museon tutkija Valeri Lukin Danielson-Kalmari-seminaarissa Asikkalassa viime viikolla.  Lukinin luennon aiheena oli Suomen sota. Luento oli yksi osa Suomalaiset historiapäivät- ohjelmasta viime viikon lopulla Asikkalassa ja Lahdessa. Päivien aiheena oli Suomen sodan lisäksi Talvisota.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.