Suuri yksinäinen odottaa rinnalleen puolisoaan rouva Sylvi Kekkosta

Suuri yksinäinen odottaa rinnalleen puolisoaan rouva Sylvi Kekkosta

Talvisen luonnon keskellä Raahen Rantapuistossa kohoava presidentti Urho Kekkosen näköispatsas on vaikuttava presidentin samalla aivan kuin ihmetellessä: ”Miksi minä olen tässä?” Suuri yksinäinen odottaa rinnalleen rouva Sylvi Kekkosta.
Talvisen luonnon keskellä Raahen Rantapuistossa kohoava presidentti Urho Kekkosen näköispatsas on vaikuttava presidentin samalla aivan kuin ihmetellessä: ”Miksi minä olen tässä?” Suuri yksinäinen odottaa rinnalleen rouva Sylvi Kekkosta.

Presidentti Urho Kekkosen viime kesänä paljastettu näköispatsas Raahen Rantapuistossa kohoaa yksinäisenä ja lujana. Suomen talvinen luonto ympäröi suuren valtiomiehen. Lumi saa puhtaana peittää pään ja vartaloa.

Presidentti Kekkonen tarjoaa tyhjää tilaa toiselle veistokselle. Hän odottaa rinnalleen puolisoaan rouva Sylvi Kekkosta.

Näköispatsaan veistänyt kuvanveistäjä Matti Peltokangas sanoi patsaan paljastusjuhlassa, että ”patsaan vieressä olevan tyhjän tilan voi kukin mielessään täyttää itse, mutta minun mielestä Sylvi teki hänestä lopulta miehen”.

Kuvanveistäjä Peltokangas hyvin tietää presidentti Kekkosen naissuhteista, sillä ilman tutustumista taiteilijantyönsä koko elämään hän ei olisi pystynyt tekemään niin vaikuttavaa teosta, mitä Raaheen pystytetty näköispatsas on. Naisista presidenttiin on eniten vaikuttanut kuitenkin oma aviopuoliso. ”Sylvi teki hänestä miehen.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.