Vain pakolliset menot kuntabudjettiin! – Arvoseminaari Oulussa 25. helmikuuta

Vain pakolliset menot kuntabudjettiin! – Arvoseminaari Oulussa 25. helmikuuta

”Minua ärsyttää erityisesti se, että kuntien ja kaupunkien johtajat sekä valtuustojen puheenjohtajat vaikertavat: me joudumme karsimaan palveluita. Miksi he eivät ensin katso, paljonko rahaa menee pakollisiin, lakisääteisiin menoihin ja investointeihin. Jos kunnat ja kaupungit tyytyisivät vain pakollisiin menoihin, suurin osa kunnista selviäisi ilman lainanottoa tai veroprosentin korotusta!”

Näin sanoo kirjailija ja Nokian ex-toimitusjohtaja Kalle Isokallio Heino Ylisipolan haastattelussa (Kaleva 23.2.2009).

Isokallio on yksi Arvoseminaarin panelisteista Oulun yliopistolla huomenna keskiviikkona 25. helmikuuta.

Oulun Eteläisen Rotaryklubi ry:n ja Oulun Kauppaklubi ry:n järjestämän arvoseminaarin teema on ”Yhteiskunta murroksessa – arvot muuttuvat”. Tilaisuudessa jaetaan etiikkapalkinto.

Päivän teeman alustaa Technopolis Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Pertti Huuskonen. Isokallion lisäksi panelisteina ovat Suomen Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen ja ylijohtaja Päivi Laajala Valtiovarainministeriön kuntaosastolta. Paneelin puheenjohtajana on Kalevan entinen päätoimittaja, nykyinen tietokirjailija Risto Uimonen.

Arvoseminaari alkaa Oulun yliopiston Saalastinsalissa kello 13.00 ilmoittautumisella ja kahvilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.