Vihannin Uturinne on kunnostettava ja sitä on kehitettävä edelleen! – Ulkoilureitti Raahen ja Uturinteen välille!

Vihannin Uturinne on kunnostettava ja sitä on kehitettävä edelleen! – Ulkoilureitti Raahen ja Uturinteen välille!

Vihannin Uturinteen käyttöönotto olisi näyttö Raahen alueen kuntien yhteistyöstä. Yksityisin voimin rakennetun laskettelurinteen alasajo osoittaa selkeästi, miten vähän Raahen alueen päättäjät ovat ymmärtäneet alueensa perheitä palvelleen laskettelurinteen merkityksestä.

Raahen alueen hyvinvoinnista ja kärkihankkeista vastaavien tahojen tulisi välittömästi paneutua etsimään mahdollisuudet Uturinteen kunnostamiseen ja edelleen kehittämiseen.

Raahen alueelta on laskettelukeskuksiin pitkät matkat. Aikaa ja runsaasti kustannuksia aiheuttavia matkoja eivät perheet voi tehdä joko ollenkaan tai sitten kerran tai pari talvessa. Lähellä oleva vaatimaton rinne olisi täysin sopiva niin lapsille kuin rinneliikuntaa aloitteleville ja opetteleville aikuisille. Äidit ja isät voisivat töiden jälkeen piipahtaa lasten kanssa rinteessä.

Raahen hiihtomajan hiihto- ja ulkoilureittejä tulisi muutenkin kehittää juuri Vihannin suuntaan. Reitin varteen tulisi rakentaa nuotio- ja laavupaikkoja jopa yöpymistä ajatellen. Lapin vaellusreittien tapaan matkan varrelta voisi etsiä tai sopivaan paikkaan kaivaa pienen lammen ja rakentaa sen rannalle saunan. Vaellusreitin tarjoamat mahdollisuudet olisiva halpaa huvia ja joka tapauksessa antaisivat enemmän kuin ottaisivat. Terveyskeskuskäynnitkin voisivat monelta sen ansiosta vähentyä.

Sermones.fi on kirjoittanut Vihannin Uturinteestä jo 9. heinäkuuta 2007 artikkelissa ”Ensin näyttäviä tuloksia kuntayhteistyöstä …”. Hakusana ”laskettelu”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.