Raahen Kruununmakasiiniin tulisi saada residenssi taiteilijoille ja tutkijoille – myös historiahuone

Raahen Kruununmakasiiniin tulisi saada residenssi taiteilijoille ja tutkijoille – myös historiahuone

Massiivinen suuri tiilinen makasiinirakennus on yksi pala Raahen historiaa. Nyt näyttää olevan heräämässä todellista toimintaa tuon Kruununmakasiinin säilyttämiseksi. Varainkeruu on talkoohenkeä, jolla makasiinia voisi käytännössäkin peruskorjata, parantaa ja tehdä muutostöitä.

Raahen sivistysilmapiirin parantamiseksi Kruununmakasiiniin tulisi rakentaa museon tarvitsemien tilojen lisäksi residenssi taiteilijoille ja tutkijoille. Residenssi tulisi suunnitella tiloiltaan valon vaihtelut huomioon ottavaksi ateljeeksi, jossa jopa kuvanveisto kookkaine patsaineen olisi mahdollista. Myös suuret maalaukset tarvitsevat paljon tilaa kuten nähdään erityisesti Pietarin Venäläisen taiteen museon lähes seinän kokoisista maalauksista.

Residenssiin voisi hakea työskentelemään esimerkiksi 2 – 3 kuukaudeksi kerrallaan.

Kruununmakasiiniin tulee saada myös historian huone, jossa jatkuva audiovisuaalinen video- ja filmipyöritys kelaisivat Suomen historiaa Raahen osalta. Kruununmakasiini liittyy myös Raahen Punavankileirin toimintaan. Makasiinin takana seinää vasten ammuttiin vangittuja punaisia.

Lue myös artikkeli ”Tämä olisi sitä imagoa!” 26.7.2007!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.