Jumalaton ei säästä juhtaansa eikä sikojaan

Jumalaton ei säästä juhtaansa eikä sikojaan

Karmeita uutisia eläinten raa’asta kohtelusta mediassa vielä vuonna 2009. Ihminen ei ole tullut paremmaksi yhteiskuntiemme hyvinvoinnin ja edistyksen huimasta kehityksestä huolimatta. Uusimpia uutisia eläinten kohtelusta ovat uutiset ruotsalaiselta sikatilalta.

Huonot uutiset saattavat kiihottaa radikaaleja eläintensuojelijoita äärikannanottoihinsa. Turkistuottajilla on näistä kokemuksia. Kuitenkin eläinten turkikset ovat juuri suomalaisten talvipukeutumisen ehdoton ykkönen. Pukeutumista ja eläinten kohtelemista ei pidä sekoittaa. Eläimiä on kohdeltava ja hoidettava asianmukaisesti kipua ja kärsimystä tuottamatta, eläinten hyvinvoinnista ja hyvästä olosta huolehtien. Samalla on pidettävä kiinni siitä, että eläinten turkisten käyttäminen ovat järkevintä pukeutumista Suomenkin talvessa.

Uutiset ruotsalaiselta sikatilalta ovat hälyttävyydessään sitä luokkaa, että ajatukset viivähtelevät myös suomalaisten sikatilojen sikaa kohti varatuissa neliöissä.

Sikojen kohteleminen on synnyttänyt jo mielleyhtymiä joulukinkusta jouluaterian pääruokana.

Sikojen kasvattamista koskevat samat eettiset periaatteet ja moraaliset toimintaohjeet, jotka ovat sovellettavissa kaikkien eläinten kohtelemiseen. Raamatusta löytyvät hyvin ehdottomat sanat ”jumalaton ei säästä juhtaansa”. Sanoihin on lisättävä ”eikä sikojaan”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.