Raahen Ollinsaari-Koivuluoto-kokonaisuudessa on otettava aikuiskuntoilijat huomioon vielä enemmän

Raahen Ollinsaari-Koivuluoto-kokonaisuudessa on otettava aikuiskuntoilijat huomioon vielä enemmän

Lisäyksenä siihen, mitä sermones.fi on kirjoittanut Raahen Ollinsaari-Koivuluoto-kokonaisuuden kehittämisestä maanantaina 16.11., seuraavassa aikuiskuntoilijoiden huomioon ottamisesta vielä enemmän.

Oulun Koskelan puistolle ollaan toteuttamassa uutta ilmettä (Kaleva 17.11.) rakentamalla lapsille entistä korkeampitasoisempi leikkipaikka, mutta uudistustöissä huomioidaan myös aikuiskuntoilijat ja ikäihmiset. Oulun liikuntaviraston rahoittamana puistoympäristöön on tulossa yhdeksän erilaista aikuiskuntoilijalle tarkoitettua ulkokuntoilutelinettä. Niitä ovat muun muassa vatsalauta, hyppymittari ja kävelyteline. Aikuisille tarkoitetut ulkoiluvälineet erotetaan selkeästi lasten leikkipuistosta ja leikkipuistovälineistä.

Kalevan lehtiartikkeli kertoo edelleen, että puistoalueelle rakennetaan myös pieni puutarha- ja oleskelualue. Kuntoilureitin varrella on vajaakuntoisia ajatellen korotettu penkki ym.

Puisto on saamassa paljon uusia istutuksia. Puistoon istutetaan koristeomenapuita. 21 virginiantuomea, 21 kotipihlajaa, 33 metsäkuusta ja kymmenkunta koristekirsikkapuuta. Ensi kesänä puistoon istutetaan useita satoja pensaita, jotka ovat marja-aroniaa, koivuangervoa, unkarinsyreeneejä ja kaunokuusamaa.

Koskelan puistosuunnitelmat toteutuvat kuluvan talven ja ensi kevään aikana.

Raahen Ollinsaari – Koivuluoto – aluetta lähellä olevien asukasyhdistysten on ehdottomasti tutustuttava Kalevan esittelemään puistosuunnitelmaan Oulun Koskelan kaupunginosassa ja aktivoiduttava kuluvan viikon maanantain sermones.fi:n artikkelin mukaisesti myös esitetyn kirjastofilosofian mukaiseen toimintaan.

Sermones.fi:n esittämä Ruonanojan ympäristöhanke kuuluu juuri Ollinsaari-Koivuluoto-kokonaisuuteen. Jo kesällä 2007 22. elokuuta sermones.fi kirjoitti Ruonanojasta. Seuraava artikkeli ”Tehdään Raaheen toinen kauneuskanava – käynnistetään suuri ympäristöhanke” oli sermones.fi:ssä 5.11.2007. Muita asiaa käsitteleviä artikkeleita on päiväyksillä 19.2.2008 ja 10.4.2009.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.