Kirje Raahen keskustalaisille – Suomen sahat pystyisivät tuottamaan sähköä yhden ydinvoimalan verran

Kirje Raahen keskustalaisille – Suomen sahat pystyisivät tuottamaan sähköä yhden ydinvoimalan verran

Suomen sahat pystyisivät tuottamaan sähköä yhden ydinvoimalan verran, todetaan sähköpostikirjeessä, jonka raahelainen Vilho Kinnunen – itsekin keskustalainen – on julkaissut Raahen keskustalaisten internetsivustolla. Raahen naapuripitäjään Pyhäjoelle suunnitellaan ydinvoimalan rakentamista.

Sermones.fi on saanut Kinnuselta luvan kirjeen julkaisemiseen:

Hyvät Ystävät

Radion tarkkaavainen kuuntelija huomasi tänään 1.12. aamun peilissä kuusamolaisen Pölkky Oy:n johtajistoon kuuluvan Virranniemen haastattelun. Hän kertoi, että Suomen sahat pystyvät tuottamaan sähköä yhden ydinvoimalan verran, kun niiden jätteeksi tai pelkästään lämmitykseen menevä kuori tai puumurske muutetaan myös sähköksi.

Nyt taas tarvitaan vahvaa keskustalaista tahtoa Kokoomuksen ydinvoima-ajattelua vastaan.

Myös VIrranniemet ovat viisaita miehiä, he ovat saaneet jo kolme sahaa toimimaan erittäin kannattavasti ja sahatuotteet jalostettua hyvinä tuotteina maailman markkinoille. Sahoilla on omat riskinsä ja suuret yhtiöt niitä lopettelevat, mutta Virranniemillä ne toimivat erittäin kannattavasti, samoin kuin Kuhmo Oy.llä Kuhmossa.

Meidän metsät tuottavat erittäin runsaasti energiapuuta. Yksi 170-180 megan laitos työllistää saman kuin yksi ydinvoimala eli kerrannaisvaikutuksineen noin 200 työntekijää ja yrittäjää. Pohjois-Pohjanmaalle sopii vielä 2-3 tällaista sähkö- ja lämpömyllyä. Niistä ei lämpö karkaa samalla tavalla vesien saasteiksi kuten ydinvoimalasta.

Bioenergia on Suomessa tulevaisuutta. Ne ovat pieniä laitoksia ja siksi ne ovat myös turvallisia. Vapon suunnitelman tuottaa turpeesta kaasuja on jo toteutunmisvaiheessa, samoin biodiesellaitokset. Niihin pitää panostaa, ne ovat todellista keskustalaista ajattelua ja työpaikkojen tuomista tänne maakuntiin.

Niillä työpaikoilla säilyy leivänhaju ja lämpöä tulee myös muutoin kuin sähköllä.

Että näin.

Vilho Kinnunen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.