Lähde Suomen Lapin tuntureille! Tässä osoitteita

Lähde Suomen Lapin tuntureille! Tässä osoitteita

Lasse Rantasen ja Hannu Tarmion teos ”Lapin sydän. Etelän vieraat pohjoisen sielua etsimässä” toteaa artikkelissaan ”Erämaiden edustustusina” muun muassa seuraavaa: ”On aika antaa tunnustusta yhdelle Suomen haukutuimmista yhteisöistä. Metsähallitukselle.”

”Tällä erää se tarjoaa mahtavan määrän hallittua ja ajankohtaista opastusta, valintoja, dokumentteja, hintatietoja ja tarvittavia lupia Lapin luonnossa liikkuville. Niille, jotka ovat valmiit maksamaan kämppäasumisestaan, kalastuksesta ja metsästyksestä, mutta myös niille, joille jokamiehen oikeudet riittävät ja joille maisemat ja tunnelmat ovat mukavuuksia tärkeämmät.”

Kustannusosakeyhtiö Nemon vuonna 2009 julkaisema teos tarjoaa artikkelissaan myös osoitteita kuten www.metsa.fi ja www.villipohjola.fi (puh. 0203 44122).

Rantanen ja Tarmio ovat kirjanneet Lapin sydän-artikkeliinsa erämaiden edustustusinan eli kahdentoista erämaakohteen osoitteet. Jokainen seuraavista kohteista löytyy osoitteesta
www.luontoon.fi : Hammastunturi, Kaldoaivi, Kemihaara, Käsivarsi, Muotkatunturi, Paistunturi, Pulju, Pöyrisjärvi, Tarvontavaara, Tsarmitunturi, Tuntsa, Vätsäri, Lemmenjoki, Pallas-Ylläs, Urho Kekkosen kansallispuisto. Hae kohteet muodossa www.luontoon.fi/hammastunturi , www.luontoon.fi/urhokekkosenkansallispuisto jne.

Lapin sydän-teoksen aihepiirin otsikkoja ovat mm. Miksi tämä kirja?, Mistä puhuttiin, kun puhuttiin Lapista?, Andreaksen pensseli heilui, Joiku kantoi tunturiin, Uittoa, savottaa ja kämppäohjeita, Naiset nousivat tunturiin, Kekkonen ja Lappi, Viinaa ja väärtejä, Katkaisuhoitoa Tenolla, Saamelaisetko intiaaneja?, Mosku, Kolme Lapin-kävijää, Eeva Kilven kalajuttu, Räkkä, Unohtumaton sinirinta, Matka kellolinnun konserttiin, Yrjö Kokon perintö jne.

Nils-Aslak Valkeapään tekstejä teoksessa on pienoisesseesarja ”Kotini on tunturissa”. Lasse Rantasella on teoksessa lisäksi oma kirjoitussarjansa ”Unelma kämpästä”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.