Pyry eduskuntaan! – Nyt se ilmoitus tuli!

Pyry eduskuntaan! – Nyt se ilmoitus tuli!

Raahen kaupunginhallituksen puheenjohtaja, lääkäri Pyry-Pekka Suonsivu ilmoittaa asettuvansa ehdokkaaksi seuraavissa eduskuntavaaleissa. Paikallislehden mukaan (RS 6.3.2010) Suonsivu on antamassa myönteisen vastauksen pyhäjärvisen paikallisosaston tekemään esitykseen. Ilmoitusta on eri tahoilla varmaan odotettukin. Suonsivun puolue on Suomen Keskusta.

Raahen keskustalaiset piirit ovat halunneet keskittää kannatuksensa istuvalle kansanedustajalle Inkeri Kerolalle. Paineita toisen ehdokkaan asettamiselle on ollut, varsinkin koska kaupungissa on aktiivinen nuori poliitikko Suonsivu. Myöskään kaikki keskustalaisetkaan eivät ole olleet tyytyväisiä Kerolaan poliittisena toimijana.

Toistensa kilpailijoita Kerola ja Suonsivu suuressa määrin tuskin tulisivat eduskuntavaaleissa olemaan, sillä heidän kannattajansa tulevat eri piireistä. Suosivu saattaisi kerätä Keskustalle ääniä, jotka ovat aikaisemmin menneet muille puolueille, nukkuvat mukaan lukien.

Suonsivun kotisivuilta tulee vastaan teemoja, jotka puhuttelevat monia, nuoria ja nuoria aikuisia mutta myös vanhempia. Yksi vahvoista teemoista on Facebookin sivulta vastaan tuleva ”Ydinvoima kuuluu menneisyyteen”. Suonsivu on tuonut julkisuuteen myös ruokasuosituksia, joissa juodaan luomumaitoa ja syödään voita. Hän puhuu varsinkin iäkkäiden ihmisten D-vitamiinitarpeesta. Eläinrasvojen käyttämistä puoltava ravintoasiantuntija, lääkäri Antti Heikkilä on Suonsivun aloitteesta ollut Raahessa luennoimassa.

Suonsivu on olemukseltaan ja persoonaltaan helposti lähestyttävä. Pienten lasten nuorena lääkäri-isänä – ikä 32 vuotta – hän on kyennyt jakamaan aikansa Raahen kaupungin keskeisiin luottamustehtäviin, joissa hän tällä hetkellä on kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja puoluepuolella Suomen Keskustan Raahen kunnallisjärjestön puheenjohtaja. Hänellä on takanaan aktiivinen nuorisopolitiikon ura NKL:ssä eli Nuoren Keskustan Liitossa.

Suonsivun oivaltava itsensä esillepano ilmenee myös pääasiassa hänen omistamansa lääkärityövoimaa välittävän ja vuokraavan yrityksen Erconitum Oy:n kotisivulta, jolla virallisten esittelyjen ohessa ilmoitetaan kahvinkeittimen ja asuntoauton vuokraamisesta.

Suonsivulla on taito johtaa kokouksia asiakeskeisesti, määrätietoisesti ja aikarajoissa pysyen. Hän ei myöskään eksy kenenkään henkilökohtaiseen nolaamiseen, jolla puolestaan kansanedustaja Kerola on profiloinut itseään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.