UKK vietti vapun linnunlantaa rinnuksilla

UKK vietti vapun linnunlantaa rinnuksilla

Presidentti Urho Kekkonen ei saanut kunniaa Raahen vapunvietossa, vaikka Rautaruukin perustamisen ja sen mukana työväestöä koskevan ja laajan alueellisen merkityksen takia hänen muistomerkkinsä on juuri Raahessa. Presidentti Kekkosen näköispatsas Raahen Rantakadun puistossa meren tuntumassa oli vapunpäivänä linnun lantaa rinnuksilla.

Muutenkin patsasalue oli siivoamatta. Tiekoneiden murtamat pensasaidan oksat ja risut olivat haravoimatta ja roska-astiat viime syksyltä tyhjentämättä.

Mietteet presidentti Kekkosen näköispatsaan oikeasta sijoituspaikkakunnasta ovat heränneet aiemminkin. Itse patsashankkeenkin veturina on toiminut ei-raahelainen, Siika-Pyhäjokialueen liiton toiminnanjohtaja kunnallisneuvos Pentti Simojoki. Ks. patsaan paljastusjuhlallisuudet sermones.fi 12.8.2008!

Patsaaseen kohdistettu valaistus puuttuu edelleen. Kukkakimpun jättäminen tai muu muistaminen merkittävän valtiomiehen muistomerkille on talven lumiesteiden vuoksi ollut vaikeaa. Mutta eipä vapunpäivänäkään lumettomalla patsaan juurella näkynyt ainoatakaan kukkaa siitä huolimatta, että Raahen alueen keskustalaiset lähtivät vappumarssilleen kohti Härkätorin puiston vihreää vappua juuri UKK:n muistomerkiltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.