Hetkinen, kuka minua on odottanut 2010 vuotta? Tuo reuhkanako, spurgulta näyttävä?

Hetkinen, kuka minua on odottanut 2010 vuotta? Tuo reuhkanako, spurgulta näyttävä?

Posti toi puoliarkin kokoisen ikkunallisen etusivultaan vihreän kirjekuoren. Ikkunan alla on isoin kirjaimin neljällä rivillä teksti ”Olen odottanut sinua 2010 vuotta”. Kirjeen leimana tai postimerkkinä on iso M-kirjain sekä teksti Itella Oyj. Ikkunan ja Itellan merkin välissä on kuvattuna kirjekuoren korkuinen mieshenkilö, spurgun tai ainakin epämiellyttävän reuhkanan näköinen.

Tuo mieskö on odottanut minua 2010 vuotta?

Kirjeen sisällä oli tietoa seurakuntavaaleista, joihin osallistumista postilaatikkoon tuodun kirjeen ulkonäkö ei lisännyt. Kirjeen sisällä oli seurakuntavaalien ehdokaslista. Raahen seurakuntavaalien vaaliliitot ovat Kristillisten perusarvojen puolesta, Koko kansan kirkko, Yhteinen seurakunta sekä Elävä seurakunta lähellä ihmistä.

Kirjeen sisällä olivat myös tiedot seurakuntavaalien äänestyspaikoista, ennakkoäänestys- sekä äänestysajoista kelloaikoineen. Sinänsä tarpeellista tietoa, jonka kustannusten säästämiseksi olisi voinut julkaista ilmaisjakelu-paikallislehdessä.

Epämiellyttävän näköisen miehen kuva kirjekuoren päällä jää arvoitukseksi. Kirjeen sisällä oleva info seurakuntavaaleista ei poistanut syntynyttä vastenmielisyyttä. Päinvastoin lisääntyi, kun A-nelosen alareunassa olivat sanat ”Ensimmäinen kerta”. Seurakuntavaalit ovat asiallinen ja asiaperusteinen tapahtuma, miksi ne ovat ongelma vaalien järjestelyorganisaatiolle? Kirjekuori ja sisällön slogan ”Ensimmäinen kerta” masentavat, pilaavat hyvän asian.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.