Arto Luukkanen Mihail Hodorkovskin tuomiosta

Arto Luukkanen Mihail Hodorkovskin tuomiosta

Useita teoksia Venäjästä kirjoittanut Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen yliopistonlehtori Arto Luukkanen suomii venäläisen miljardööri Mihail Hodorkovskin saamaa jatkotuomiota Kalevan lauantainumeron alakerrassa (15.1.2011).

Luukkanen arvioi Suomen suhtautumistapaa Hodorkovski-asiassa. Artikkelin otsikko on ”Hodorkovskin uusi tuomio asettaa Suomen ikävään välikäteen”.

Venäjän pääministeri Vladimir Putin saa artikkelissa raskaalla kädellä. Luukkanen näkee pääministeri Putinin nauttivan Hodorkovskin kärsimyksistä muistuttaen ”tässä mielessä” ”hieman” renessanssiajan poliittisia johtajia. Heistä Napolin kuningas Ferrante Aragonialainen (1423 – 1494) halusi pitää vihollisensa lähellä vankilassa vartioituna tai rautahäkeissä muumioina roikkumassa muistuttamassa siitä, että hallitsevaa ruhtinasta ei kannattanut loukata.

Ks. sermones.fi:n artikkeleita mm. hakusanalla ”Arto Luukkanen”!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.