Pohjois-Suomella on tarjottavanaan keskustalaisille presidenttiehdokkaaksi merkittävä aatepoliitikko. Hän on Tytti Isohookana – Asunmaa

Pohjois-Suomella on tarjottavanaan keskustalaisille presidenttiehdokkaaksi merkittävä aatepoliitikko. Hän on Tytti Isohookana – Asunmaa

Etelä-Suomeen painottunut politiikantekoko selittää sen, ettei keskustalaisuuden aatteena ja historiana sisäistänyttä entistä kansanedustajaa ja kulttuuriministeriä, valtiotieteen tohtori Tytti Isohookana-Asunmaata vielä ole nostettu esille seuraaviin presidentin vaaleihin valmistauduttaessa?

Pohjois-Suomella on tarjottavanaan ehdokkaaksi tuleviin presidentin vaaleihin merkittävä aatepoliitikko ja ajattelija. Olisi perusteltua, että keskustassa huomattaisiin presidentin vaaleja odotellessa luoda katse kohti Pohjois-Suomea.

Isohookana-Asunmaa kykeni ennen vaaleja aistimaan ja havaitsemaan yhtäläisyyksiä vuoden 2011 ja vuoden 1970 eduskuntavaalien asetelmissa. Keskustan vaalitappion jälkeen hän teki rohkean kysymyksen ”Miten pääministeripuolue voi romahtaa ilman, että siihen oli varauduttu?” Isohookana-Asunmaa viittaa ennen vaaleja tekemäänsä analyysiin, jonka mukaan Suomen Keskusta tulee kamppailemaan asemastaan tulevissa eduskuntavaaleissa (Kaleva 22.5.2011).

Isohookana-Asunmaan mielestä vaalitappion kärsineen keskustan voi pelastaa syvä ja aito ohjelmatyö. ”Työn täytyy kirkastaa keskustalaisen aatteen ydin ja antaa keskustalle selkeä tehtävä suomalaisen ja eurooppalaisen tulevaisuuden rakentamisessa.” Tämä työ onnistuu vain vastuullisilta ja epäitsekkäiltä ihmisiltä, aatepoliitikko täsmentää.

sermones.fi on tarkastellut tulevia presidentin vaaleja useissa artikkeleissaan nostaen esiin nimiä eri puolueista. Nimistä Olli Rehn on EU komissaarin tehtävissään alkanut vaikuttaa etäiseltä. Tilalle voisi nostaa Isohookana-Asunmaan.

Hakusanoja sermones.fi:n presidentin vaaliehdokkuutta tarkasteleviin artikkeleihin ”Olli Rehn”, ”Sauli Niinistö”, ”Suvi-Anne Siimes”, ”Anneli Jäätteenmäki”, ”Pekka Haavisto”, ”Liisa Jaakonsaari”, ”Piia – Noora Kauppi”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.