Ihmisellä ei ole tekemistä hiilidioksidin lisääntymisen kanssa!

Ihmisellä ei ole tekemistä hiilidioksidin lisääntymisen kanssa!

Ilmaston lämpeneminen on normaalia vuorottelua kylmien kausien kanssa. Kun ilmasto lämpenee, kohoavat hiilidioksidiarvot ja ilmaston kylmetessä tapahtuu päinvastoin. Tämänhetkinen lämpenemisvaihe on alkanut jo 18 000 vuotta sitten, kirjoittaa filosofian tohtori Juhani Paakkola (Kaleva 2.1.2012).

Ihmisellä ei ole tekemistä hiilidioksidin lisääntymisen kanssa!

Pohjois-Saksaan ulottunut mannerjäätikön reuna vetäytyi 5000 vuodessa nopean lämpenemisen tuloksena Suomenlahdelle. Lämpötilan nousun hidastuessa runsaat 10 000 vuotta sitten sää kylmeni ja jäätikön reuna pysähtyi muutamaksi sadaksi vuodeksi, tällöin syntyivät Salpausselät. ”Tämän jälkeen lämpeneminen jatkui vuorotellen epäsäännöllisesti kylmempien jaksojen kanssa ja jatkuu yhä.”

Ilmaston lämpötilan nousu ei siis ole alkanut vasta teollisen toiminnan ilmakehään päästämien kasvihuonekaasujen, lähinnä hiilidioksidin ja metaanin, määrän lisääntyessä, Paakkola kirjoittaa. ”Etelänapamantereen jäätikkökairaukset osoittavatkin, että lämpötilan noustessa hiilidioksidin määrä nousee ja lämpötilan laskiessa hiilidioksidin määrä laskee.”

Paakkola näkee kairaustulosten osoittavan selvästi, että ensin on noussut lämpötila ja sen seurauksena myös hiilidioksidin määrä on lisääntynyt. ”Ihmisellä ei ole voinut olla mitään tekemistä näiden muutosten kanssa, vaan kyseessä on lämpötilan nousun myötä lisääntynyt orgaanisen aineen hapettuminen eli palaminen.”

Paakkolan mukaan ilmastonmuutoskohu on ollut poliittisesti ohjailtua. Hänen käsityksensä mukaan ilmastonmuutoskohu on alkanut Margaret Thatcheristä. Paakkola sanoo Thatcherin neuvonantajiensa suosituksesta ottaneen avukseen hiilidioksidipelotteen, samalla ydinenergiatuotantoa tukien. ”Perustettiin hallitusten välinen ilmastopaneeli IPCC sekä maapallon ilmastoa tutkiva Hadley Centre.”

Paakkola korostaa, että IPCC oli alunperin poliittinen yhteisö, ”jonka tehtävät ja tavoitteet hallitukset määrittivät ja määrittävät yhä”.

Maapallon lämpötilan vaihteluiden selitys voi olla auringon lämpösäteilyn tehon vaihtelussa, Paakkola arvioi.

Paakkola on toiminut muun muassa Oulun yliopiston geologian ja mineralogian dosenttina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.