Arkkipiispa Kari Mäkinen pitää kiinni rippisalaisuudesta – Kirkkolakiin ei tarvita muutoksia

Arkkipiispa Kari Mäkinen pitää kiinni rippisalaisuudesta – Kirkkolakiin ei tarvita muutoksia

Arkkipiispa Kari Mäkinen haluaa pitää kiinni ev.lut. kirkon ripin rippisalaisuudesta. Mäkinen korostaa rippisalaisuutta käsittelevässä Turun Sanomien haastattelussa (7.2.), ettei rippisalaisuuden säilyttämisessä ole kysymys ”vain säädöksistä, vaan myös ripin teologiasta ja papin sielunhoidollisista taidoista”
.
Mäkinen pitää kiinni rippisalaisuudesta eikä toivo sitä koskevia muutoksia kirkkolakiin. Hänen mielestään sekä rikoksen uhrille että rikoksen tekijälle voi olla tärkeää kertoa asiasta pelkäämättä ilmiantoa. Papilla on siitä huolimatta mahdollisuus ja velvollisuus vaikuttaa asioiden kulkuun, mutta rippisalaisuudesta hänen tulee pitää kiinni. Parhaimmillaan papin vaitiolovelvollisuus voi avata vaikenemisen tulppaa, Mäkinen korostaa.

Rippi on uskonnonharjoittamista ja Mäkinen sanoo siltä osin kirkkolain muuttamisen olevan tarpeetonta.

Arkkipiispa Kari Mäkisen haastattelu seuraavassa Turun Sanomien linkissä:

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/592451/Arkkipiispa+ei+halua+poistaa+rippisalaisuutta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.