Päiväkirjastani 20. toukokuuta 2014

Päiväkirjastani 20. toukokuuta 2014

Venäläiset ovat ylpeitä

Venäläinen ihminen on ylpeä ja tähän herkkään kohtaan moukat Euroopassa ja Amerikassa ovat häntä satuttaneet. Moukat! Suomi heidän mukanaan!

Opiskele kirjailija Fjodor Dostojevskia niin tiedät, mitä venäläiset ovat. ”Voi, noita venäläisiä!”

http://areena.yle.fi/tv/1232422

Euroopan unionilta puuttuivat yleissivistys, sivistyneisyys, sivistys, rauhantahtoinen politiikka ja diplomatia sen asettuessa yksipuolisesti Ukrainan puolelle Euroopan unioniin liittymisasiassa. Euroopan unionin piti olla rauhan unioni, mutta toimintatavat ovat sotaintoa täynnä. Syntyi vastakkainasettelu Venäjä – muu Eurooppa.

Yhdysvaltain ulkopolitiikkaan vahvasti vaikuttanut kristillinen oikeisto saattaa vielä muistella kommunistisen Neuvostoliiton aikoja, jolloin koko valtio saatettiin saatanallistaa. Koskaan ei tiedä, minkä verran vanhat pahat veret joissakin yhteyksisissä tihkuvat pintaan. Ks. sermones.fin artikkeleita Yhdysvaltain ulkopolitiikasta, esimerkiksi 29.4.2009.

Suomi on pyrkinyt säilyttämään kahdenkeskiset välit Venäjään, mutta miten käynee jos ja kun Suomen sotaintoinen Eurooppa ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb pääsee Euroopan parlamenttiin tai joutuu kotimaassa kokoomuksen puheenjohtajaksi.

Venäjä on vuosisatojensa aikana etsinyt suhdettaan Eurooppaan tai muuhun Eurooppaan, ja nyt sen kasvoille heitettiin eurooppalaista kaljakapakoiden- ja someroskan ”mitä käteen sattuu” tavaraa, muka viisasta ja asianmukaista toimintaa.

sermones.fi on Venäjän arvioinneissaan käyttänyt kuvaa venäläisen naurukulttuurin hevosen selkään katse taaksepäin sidotusta ratsastaja. ”Venäjä laukkaa kohti länttä, mutta ratsastajan kasvot on itään” (sermones.fi 12.8.2008).

”Suuruuden osoittaminen voimannäytöillä on aitoa tsaari Iivana Julman arojen villeiltä ratsujoukoilta omaksumaa sotahuutoa. Hoidaa, hoidaa! Modernin länsimaisen valtion voiman tulee olla henkisessä kulttuurissa.” sermones.fi arvioi samassa artikkelissa voimankäytöstä Georgian asiassa ja kehottaa ”Venäjä, Venäjä, käännä myös kasvosi länteen!”

Venäjän Iivana Julman historian saa elämään, jos ja kun venäläistä 2000-luvun ylpeää ihmistä loukataan, katsomalla häntä nenänvartta pitkin, pitämällä häntä alempiarvoisena, näkemällä hänet toisena. Eurooopan unioni onnistui tässä armonvuonna 2014!

Kun avaa seuraavan linkin, tietää, mitä Venäjällä on vastassa, jos ei anneta arvoa toiselle etkä arvata omaa tilaa!

http://www.sermones.fi/2008/01/tsaari-iivana-julma-oli-muinais-venajan-naurumaailman-omaperainen-edustaja/

http://www.sermones.fi/2008/05/vladimir-putin-jattaa-venajan-presidentin-tehtavat-dmitri-medvedev-vannoo-huomenna-presidentinvalan-%E2%80%93-venaja-haluaa-olla-eurooppalainen-demokraattinen-valtio-%E2%80%93-venaja-laukkaa-kohti-la/

Presidentti Sauli Niinistö on puhelimessa antanut presidentti Vladimir Putinin tietää, että kahdenväliset yhteydet Suomen ja Venäjän kesken tullaan säilyttämään huolimatta muun Euroopan toimintatavasta. Aivan oikein presidentti Niinistö, näin tulee toimia!

Tampereen yliopiston politiikan tutkimuksen eläkkeellä oleva professori Vilho Harle on tarkastellut kahdenvälisiä yhteyksiä Suomen linjana alakerta-artikkelissaan ”Ulkopolitiikka vaarojen tiellä” (Kaleva 19.5.2014).

Harle muistuttaa, että kriisien yhteydessä Suomi ei ole asettunut toisen osapuolen kannalle, vaan on korostanut mieluummin kriisien rauhanomaista ratkaisua ”tai yleisemmin asioita, joista kriisin osapuolet saattavat jossain määrin olla yhtä mieltä”. Hän vetoaa tuttuun presidentti Urho Kekkosen periaatteeseen, jonka mukaan Suomi ei ole halunnut toimia tuomarin vaan lääkärin roolissa.

Harle muistuttaa myös, ettei Suomi jäisi eurooppalaisen suursodan ulkopuolelle, jos sellainen sota syttyisi.

Jatkosodan aikana päämajan komento-osaston päällikkönä toiminut kenraaliluutnantti W. E. Tuompo on kiihtyvän sodan päivinä 24.3.1944 kirjannut päiväkirjaansa: ”Saksalaiset ovat pyytäneet Östermanin välityksellä kirjoitussarjaa meidän viihdytystoiminnastamme. He ovat hankkineet sellaisen liittolaismailtaan. Marsalkka ei haluaisi antaa, koska emme ole Saksan liittolaisia. Hän on todennut, että saksalaiset yrittävät aina vetää meidät mukaan liittolaistensa piiriin.”

Marsalkka Mannerheim oli laajakatseinen ja toimi yksityiskohdissa tarkasti ja periaatteellisesti.

Sotaintoisten tulisi tietää, että on ollut olemassa sellainenkin kuin Normandian maihinnousu (kauheus!), jonka muistopäivä on 6. kesäkuuta. 1944 – 2014. Ainakin Ilta-Sanomat sen jo muisti julkaisten lauantain numerossaan kahdenkymmenen sivun Normandia-exstran (IS 17.5.2014).

Miten suu  Euroopan läntisellä puolella pannaan, jos presidentti Putin tiivistää suhteet Kiinaan ja valtiot ympyröisivät itsensä maailman navaksi? Siinä vauhdissa joutuisvat olemaan Amerikat ja Euroopat … huijankelkassa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.