Päiväkirjastani 8.8.2014

Päiväkirjastani 8.8.2014

Kunnioitetut Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja CMI:n hallituksen puheenjohtaja presidentti Martti Ahtisaari!

Kunnioittavasti esitän Teille, että kohtaisitte saman neuvottelupöydän ääressä kasvoista kasvoihin Venäjän presidentin Vladimir Putinin sekä Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman! On harkinnassanne, kumman presidenteistä kohtaisitte ensiksi. Ehkä sekään ei olisi ratkaisevaa, tapahtuisiko kohtaaminen Venäjällä vai Suomessa ja Yhdysvalloissa vai Suomessa. Kutsu Suomeen olisi paras vaihtoehto ja tässä tapauksessa luonnollisinta.

Teille presidentti Niinistö ja presidentti Ahtisaari vieraanvarainen, arvokas ja toinen toistaan kunnioittava kohtaaminen, tapaaminen ja keskustelu eivät olisi mahdoton toteutettava. Liitän sermones.fi:n etusivun osastoon ”Valokeilassa nyt” aihepiiriä koskevia tai sivuavia artikkeleita linkkiehdotuksineen.

Kolmas maailmansota ei saa tulla! Se on nyt liian lähellä, taloussodassa on jo riittävästi, hyvin paljon liikaa.

”Rauha on tahdon asia!”

Professori Tarmo Kunnas sanoo kirjassaan ”Fasismin lumous” (Atena Kustannus Oy. 2013), ettei tämän päivän ääriryhmillä ole sitä kulttuuriperintöä eikä idealismia, mikä fasisteilla oli. Onko heillä siis ainoastaan aikamme tehokkaat tiedonkulku ja teknologia? Euroopan fasismiin lumoutuneilla intellektuelleilla oli kulttuuriperintöä, mutta he omaksuivat sen valikoiden: ottivat sieltä militarismin, ahtaan nationalismin, kolonialismin ja rasismin. Sitä perintöä he eivät ottaneet, jossa toinen ihminen kohdattaisiin kuin kohtaisi oman itsensä eli ihmisyyden sinänsä he unohtivat, syrjäyttivät tai eivät siitä tienneet. Mitä tulisi olemaan sota, jota käydään moraalin ulkopuolella tehokkaan tiedonkulun ja modernin teknologian mahdollistamina? Sitä tosin oli jo kansallissosialismi natseineen, natsismeineen, sotilaineen jotka olivat sotakoneita, raivottarineen!

Ukrainan Venäjä-mieliset ovat väittäneet ja syyttäneet Ukrainan itsenäisyyden ja suvereniteetin puolustajia fasisteiksi tai ainakin lännen fasistien mielistelijöiksi tai pelotelleet ukrainalaisia fasisteilla. Ukrainassa fasismin vaara oli toisen maailmansodan aikana todellinen, fasistien teoista ilmestyi aivan äskettäin ”Hitlerin raivottaret” (Wendy Lower 2014. Atena Kustannus Oy).

Mutta miten on? Eihän vain lännen asenteissa Venäjään ja Ukrainaankin ole ylhäältä alaspäin katsomista? Siis fasistien yli-ihmisoppia! Sosiaalidarvinismia, jossa vahvalla on etuoikeus olla vahva.

Siellä missä ääri-islamilaiset Isis-joukot kulkevat ei ole tietoakaan kulttuuriperintöjen eikä uskonnonvapauden kunnioittamisesta. Tässä kristinuskon historiaan kiinteästi kuuluvan Vanhan Testamentin kuuluisan profeetta Joonan hautamuistomerkkinä pidetyn monumentin tuhoamista Mosulissa eli Niinivessä.

https://www.youtube.com/watch?v=IDP5PgKZiME

Sermones.fi kirjoitti osastossa Päiväkirjani 20.toukokuuta :

”Venäläiset ovat ylpeitä
Venäläinen ihminen on ylpeä ja tähän herkkään kohtaan moukat Euroopassa ja Amerikassa ovat häntä satuttaneet. Moukat! Suomi heidän mukanaan!
Opiskele kirjailija Fjodor Dostojevskia niin tiedät, mitä venäläiset ovat. ”Voi, noita venäläisiä!”

http://areena.yle.fi/tv/1244009

Euroopan unionilta puuttuivat yleissivistys, sivistyneisyys, sivistys, rauhantahtoinen politiikka ja diplomatia sen asettuessa yksipuolisesti Ukrainan puolelle Euroopan unioniin liittymisasiassa. Euroopan unionin piti olla rauhan unioni, mutta toimintatavat ovat sotaintoa täynnä. Syntyi vastakkainasettelu Venäjä – muu Eurooppa.
Yhdysvaltain ulkopolitiikkaan vahvasti vaikuttanut kristillinen oikeisto saattaa vielä muistella kommunistisen Neuvostoliiton aikoja, jolloin koko valtio saatettiin saatanallistaa. Koskaan ei tiedä, minkä verran vanhat pahat veret joissakin yhteyksisissä tihkuvat pintaan. Ks. sermones.fin artikkeleita Yhdysvaltain ulkopolitiikasta, esimerkiksi 29.4.2009.”

Venäjää on Ukrainan asiassa loukattu eikä tiedä, miten paljon haavat vielä kirvelevät ja tästä johtuen tiet ovat neuvottelussa nousseet pystyyn. Suomalaisilla olisi sekin etuoikeus, että suomalaiset ja suuri osa venäläisistä ovat samaa suomalaisugrilaista heimoa.

Ystävällisin terveisin hyvää kesää toivottaen

www.sermones.fi

verkkolehti, ajatushautomo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.