Maailma räkyttää 18.11.2014

Maailma räkyttää 18.11.2014

Maailma räkyttää! Melkein koko maailma.

Maailman mahtavilla ei näytä olevan sivistyneisyyttä eikä sen edellyttämää yleissivistystä kansojen ja niitä edustavien valtioiden vaiheista niin on ikävää ja vastenmielistä seurata median välittämiä tietoja eri valtioiden edustajien kommenteista Venäjän presidentti Vladimir Putinia koskien.

Räkyttäminen ja epäsuosion osoittaminen eivät liene koskaan edistäneet sopua ja maailmanrauhaa.

Mutta ei vain niin, että media välittää tietoja, vaan suomalainenkin media iltapäivälehdet etujoukoissa nälvimistään nälvivät presidentti Putinia. Olisi jo aika näyttää, miten tärkeää Natolle, käytännössä Yhdysvalloille, on ollut valvoa Mustallamerellä ja tulla Krimin kautta Venäjän ”iholle” ja mitä EU on tehnyt suhteessa Ukrainaan. Valtioita edustavat toimijat eivät ehkä tienne, mitä Venäjä mantereen kokoisena federaationa on ja mitä on venäläinen ihminen, venäläisestä kulttuurista puhumattakaan.

G20-talousmahtien johtajien asenne, käytös ja toimintatavat Australiassa Venäjän presidentti Putinia kohtaan olivat suoraan sitä, mitä nähtiin Irakin sodan aikana Yhdysvaltain harjoittamassa Irakin presidentin Saddam Husseinin ajojahdissa. Valtion päämies häväistiin ajamalla hänet maakuoppaan. Samalla periaatteella kohdeltiin Libyan presidentti Muammar Gaddafia.

Seuraavassa kopio sermones.fi:n artikkelista 21.10.2011. Artikkelin otsikko on ”Voi, ei! Näytelmä toistui. Libyan johtaja Muammar Gaddafi kuoli häpeällisesti”.

Voi, ei! Näytelmä toistui. Libyan johtaja Muammar Gaddafi kuoli häpeällisesti.
21. Lokakuu 2011 | Tekijä Nettilehti Sermones | Kategoria Artikkelit

Libyan johtaja Muammar Gaddafi kuoli häpellisesti!

Irakin näytelmä toistui Libyassa.

Irakin presidentin Saddam Husseinin viimeisistä päivistä ja kohtelusta ei ole opittu mitään. Kansainvälinen sivistyneisyys ei kykene tekemään suunnitelmaa, jolla valtakunnan päämies – siitä huolimatta, että on raakalainen, diktaattori ja tyranni – arvokkaalla tavalla saatettaisiin oikeuden eteen.

Suomen ulkopoliittisten toimijoiden, kaikkien poliitikkojen, julkisen sanan ja median olisi tullut kyetä käymään sivistyskeskustelu Libyan valtataistelusta eikä vain seurata tapahtumia “puolueettomuuden, demokratian ja ihmisoikeuksien” periaattein, mutta perimmältään siten kuin sermones.fi uusimmassa artikkelissaan20.10. kirjoittaa Suomen hyväpalkkaisesta keskiluokasta

Suomalaiseen kulttuuriin sisältyvillä arvoilla keskustelua olisi ollut ja olisi mahdollista käydä.

Mutta ei!

Nyt kun Libyan johtaja Muammar Gaddafi on kuollut media – STT, Reuters, AFP – välittää tiedon: ”Al-Jazeera näytti sivuillaan videota siitä, miten Gaddafiksi nimetyn miehen ruumista riepoteltiin pitkin pölyisiä katuja”.

Voi, ei! Irakissa tapahtunut näytelmä toistui.

Välitetäänpä mediassa myös kuvaa, jossa taistelija on kuvattuna viemäriaukon vieressä. Gaddafin sanottiin löytyneen viemäristä.

Siis kuten Saddam Hussein maakuopasta ….

Ks. sermones.fi:n artikkeleita hakusanalla ”Saddam Hussein”, mm. artikkeli 30.12.2007 ”Saddam Hussein – kalliisti lunastettu – …”.

Kannattaa tutustua Suomen ulkopoliittisten toimijoiden yleissivistykseen ja sivistyneisyyteen myös sermones. fi:n artikkelissa 5. joulukuuta 2008 ”Etyjin Helsingin ulkoministerikokouksen aika ja paikka …….olisivat nyt Euroopan kulttuurin juuret käväisseet kesällä edes Suomen edustajien puheenvuoroissa ….”. Artikkelia voi etsiä myös hakusanalla ”Pax Europeana”.”

Hyviin toimintatapoihin ovat aina kuuluneet ja aina kuuluvat ihmisen ja ihmisyyden kunnioittaminen. Ihminen viestii itsestään eniten omalla elämällään.

Vertaansa vailla on Alpo Rusin kuvaus teoksessaan ”Mariankadun puolelta” tavasta, jolla presidentti Martti Ahtisaari kesäkuun alussa vuonna 1999 silloisissa Kosovon neuvotteluissa kohtasi Jugoslavian presidentin Slobodan Milosevicin. Sotarikolliseksi julistettu liittovaltion presidentti kohdattiin tinkimättömästi, silti arvokkaasti, tämän virka-asunnossa Belgradissa. Presidentti Milosevicia ei ajettu maakuoppaan kuten Irakin presidentti Saddam Hussein.

Toivottavasti presidentti Sauli Niinistön ja ulkoministeri Erkki Tuomiojan ryhdit kestävät maailmalta ja kotimaasta tulvivien räkytyspaineiden keskellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.