Mut zur Freiheit Rohkeus vapauteen 9.11.2014

Mut zur Freiheit Rohkeus vapauteen 9.11.2014

Berlinin muurin avautumisen 25-vuotisjuhlallisuudet Berliinissä huipentuivat sunnuntai-iltana 9. marraskuuta suureen kansalaisjuhlaan. Beethovenin 5. sinfonia orkesteri- ja kuoroesityksenä oli vaikuttava. Sen toivoisi tulevan lähetetyksi Ylen tuotannossa uusintana!

Juhlan teemana oli Mut zur Freiheit, rohkeasti vapauteen tai rohkeus vapauteen.

Juhlan historiallisuutta korosti merkittävien vieraiden läsnäolo. Huikaisevaa oli nähdä Michail Gorbatschov (1931 – ) useina lähikuvina, myös päästämässä valkoista valoa välittävän neonilmapallon ilmaan symboloimaan muurin murtumista muistuttamaan rauhasta ja vapaudesta. Ilmapalloja oli muurin paikalla 15 kilometrin pituudelta, yhteensä niitä oli 7000.

www.dw.de/ein-tag-der-freude-und-des-gedenkens/a-18050521

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.