Kuopaistiin pohjamudat pintaan 3.2.2016

Kuopaistiin pohjamudat pintaan 3.2.2016

Presidentti Sauli Niinistön puhe vuoden 2016 valtiopäivien avajaisissa kuopaisi maahanmuuttajakysymyksen pohjamudat pintaan. Puhe oli ajankohtainen, akuutti. Jopa haukkua-verbillä oli käyttöä.

Valtiopäivien avajaiset eivät ole kansanedustajille politiikan teon paikka, mutta sellaiseksi jotkut opposition kansanedustajista ovat sen käsittäneet. Presidentin puhe on saanut outoa kritiikkiä, aivan kuin Suomen turvapaikanhakijoiden vastaanottamisessa ei olisi ollut ongelmia. Niitä kuitenkin on ilmennyt pelottavan runsaasti.

Suomen maahantulijoiden joukossa on ollut myös heitä, joilla ovat olleet pahat mielessä. Aivan kuin muutaman vuoden takaisen trenditutkijan ennustukset roskaväen terrorista olisivat nyt käyneet toteen.

Venäjän muuttunut käytäntö rajatarkastuksissa Suomen rajalla on huolestuttava. Luotettava naapuri on yllättäen toiminut epäluotettavasti.

Presidentti Niinistöllä voi olla myös tietoa, jota ei ole edes kaikilla kansanedustajilla ei myöskään medialla. Perustuslain mukaan Suomen ulkopolitiikkaa johtaa presidentti yhdessä valtioneuvoston kanssa. Presidentti on tulisin kärki suhteessa ulkovaltoihin ja niistä riippuviin kysymyksiin. Nämä seikat eivät ole voineet olla vaikuttamatta presidentin puheen sisältöön ja muotoon, joka oli kirjaimellisesti sitä, miten Suomessa asiat sanotaan kun ne sanotaan niin kuin ne ovat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.