Vahva Venäjä on rauhan tae Euroopassa 5.12.2015 ja 16.3.2016

Vahva Venäjä on rauhan tae Euroopassa 5.12.2015 ja 16.3.2016

Päivitetty uudelleen 16.3.2016

Venäjän ja Turkin presidenttien äskeinen nokittelu hävittäjäampumisen seurauksena sai vakavasta luonteestaan huolimatta huvittaviakin piirteitä. Vahvan Venäjän vahva presidentti Vladimir Putin ei arkaillut viitata islamilaisen Turkin uskontoonkaan epäillen Allahin olleen vaikuttamassa tapahtuneeseen.

Venäjä on tällä hetkellä vahva poliittisesti ja sotilaallisesti mutta ei taloudellistakaan vahvuutta voi kiistää. Kehitys näihin vahvuuksiin on tapahtunut presidentti Putinin aikana ja tässä on selitys myös presidentti Putinin vahvuudelle. Kansa arvostaa vahvan Venäjän aikaansaanutta presidenttiä.

Vahva Venäjä on rauhan tae Euroopassa, kirjoittaa raahelainen Venäjän kaupan asiantuntija Vilho Kinnunen Kalevassa (18.11.2015). Kinnunen muistuttaa, että Venäjälle on hyökätty kun se on ollut sotilaallisesti ja taloudellisesti heikko. Silloinkin hyökkääjät ovat tuhoutuneet.

Venäjällä on noista kokemuksista opittu. Venäjän tulee olla vahva ja sillä täytyy olla vahva johtaja. Näin sinne ei myöskään hyökätä. Venäjän sotilaallinen voima on rauhan tae Euroopassa, Kinnunen kirjoittaa. ”Sen Venäjän johto on ymmärtänyt täydellisesti ja vahvistaa voimaansa.”

Kinnusen mukaan Naton jäsenyys olisi Suomelle uhka. Yhtenä esimerkkinä hän mainitsee Suomen öljyhuollon. Kriisitilanteissa Suomen elintarvikehuolto on täysin riippuvainen Venäjän öljystä. ”Ilman Venäjän öljyä meille tulee jo vuodessa kylmyys ja nälkä.”

Venäjän johdon on myös oltava vakuuttunut siitä, ettei Venäjälle hyökätä Suomen kautta. ”Jos tämä usko Venäjällä horjuu ja Suomi on Naton jäsen, niin sotilaallinen uhka tai sota merkitsevät sitä, että Venäjä joutuu laajentamaan taas kerran Suomen rajaa kauemmas Pietarista. Sitä kaupunkia Venäjä puolustaa aina ja lujasti sekä mieluummin oman maansa ulkopuolella.”

Kinnunen torjuu myös käsityksiä, joiden mukaan tiedotusvälineet Venäjällä olisivat valtion käsissä. Kinnusen mukaan tämä ”ei pidä paikkaansa kuin pieneltä osin”. Jokaisessa läänissä ja itsehallintoalueella, joita on yli 70, on omat televisio-ohjelmansa. Miltei jokaisessa kaupungissa on kaupallinen radiokanava ja kaupungeissa jaetaan ilmaisjakelulehtiä, joissa on hyvin monipuolisia uutisia. ”Näitä uutisvälineitä seurataan hyvin tarkkaan. Myös itse seurasin näitä, kun asuin Vologdan alueella 12 vuotta.”

Kinnunen kritisoi myös Venäjän arvioijaa, joka panettelee presidentti Putinia ”aivan henkilöön menevillä herjauksilla, mikä ei hyvässä keskustelussa ole korrektia”.

Kinnunen sanoo Euroopassa olevan muutamia Naton jäsenvaltioita, ”joiden johto mielellään näkisi, että esimerkiksi Yhdysvallat uhkaisi sotilaallisesti Venäjää. ”Yhdysvallat on jo nyt piirittänyt Venäjää Euroopassa omilla tukikohdillaan.”

Vielä Kinnunen mainitsee Venäjän valtavat luonnonvarat, jotka houkuttelevat. Niitä Saksa halusi toisessa maailmansodassa hyökäten Kuolaan ja Neuvostoliiton eteläosiin.

One thought on “Vahva Venäjä on rauhan tae Euroopassa 5.12.2015 ja 16.3.2016

  1. Haista, Kinnunen pitkä paska. Sinut pitäisi heittää niska-perseotteella itärajan ylitse ja toivottaa hyvää matkaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.