Ei, ehdottomasti ei! – Raahen alueen ydinvoimalahanke on täyttä haihattelua

Ei, ehdottomasti ei! – Raahen alueen ydinvoimalahanke on täyttä haihattelua

Tänään torstaina, illalla kello 18 alkaen, käydään Raahen Raahe-salissa voimallista keskustelua ydinvoimalan sijoittamisesta Raahen kaupungin ja Pyhäjoen kunnan rajalle Hanhikiven maastoon.

Tilaisuuden otsikko on ”Ydinvoima ja sen vaihtoehdot”.

Raahe-salin tilaisuuden on järjestänyt nuori raahelainen poliitikko, lääkäri Pyry-Pekka Suonsivu, joka Keskustan Raahen kunnallisjärjestön puheenjohtajana on järjestänyt tilaisuuteen saapuville myös pullakahvit.

Seuraavassa raahelaisen Vilho Kinnusen perustelut, miksi ydinvoimalalle Raahen alueella on vain yksi vastaus. Se on ”Ei, ehdottomasti ei!”

Seuraavassa ote Kinnusen kirjoituksesta Nettilehti Sermonesissa 17.3.2008:

”Pyhäjoen ja Raahen rajalle Hanhikiven maastoon suunnitteilla oleva ydinvoimala on saanut kunnalliset päättäjät ja Raahen kauppakamariosaston haltioituneeksi. He ovat nähneet siinä uuden suuren harppauksen Raahen ja Pyhäjoen kehitykseen.

Suuri asia on suorastaan sokaissut johtomiesten silmät ja ajatusmaailman niin, että he eivät ole voineet ajatella asioita perinpohjaisesti.

Näyttää siltä, että tämän hetken päättäjiltä puuttuu täydellinen visio siitä, miltä tämä alue näyttää ja miten täällä toiminnat järjestetään suunnitteluvaiheessa, rakentamisen aikana ja ydinvoimalan ollessa toiminnassa.

Tässä artikkelissa käsittelen hankkeen seitsemästä eri osa-alueesta; yhteiskuntarakenteesta, sairaus- ja sosiaalitoimesta, vaikutuksista talouselämään ja työllisyyteen, vaikutuksista omaisuuden suojaan ja sen arvoihin sekä vaikutuksista tulevaisuuteen ja luontoon.

Kokonaistarkastelu osoittaa, että ydinvoimalahanke ei ole tästä reaalimaailmasta, vaan täyttä haihattelua.”

Kinnusen kirjoitus on kokonaan Nettilehti Sermonesissa 17.3.2008 otsikolla ”Ydinvoimalahanke tuo vain vaikeuksia Raahen seutukuntaan”.

Huom! seuraavana oleva Nettilehti Sermonesin artikkeli ”Kyllä, ehdottomasti kyllä! …”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.