Avaa näyteikkunasi – näin kerrot liikkeestäsi ja kunnioitat asiakastasi!

Avaa näyteikkunasi – näin kerrot liikkeestäsi ja kunnioitat asiakastasi!

Raahenkaan kauppaliikkeet eivät ole ymmärtäneet näyteikkunoiden mahdollisuuksia ja merkitystä täydellisesti. Kävelykadun pienet kauppaliikkeet ovat tehneet näyteikkunoistaan ihastuttavia, mutta suuret kauppaliikkeet kuten S-ketjun market ja osaksi myös Halpahalli ovat peittäneet näyteikkunansa ilmoituksillaan aukioloajoista tai vastaavista.

Toivottavasti liikkeiden uusissa ja laajentuneissa tiloissa näyteikkunat todella avataan kadulla kulkeville avarasti ja aistikkaasti aliarvioimatta asiakasta.

Toivottavasti myös City-marketista löytyy luovaa esteettisyyttä nykyisille suurille tyhjille ikkunapinnoille.

Uusi Tokmanni on näyttävä saavuttaessa kaupungin tulotieltä, Ouluntieltä, mutta jo Ratakadun puoli on ikkunaton. Toivottavasti Pattijoelle syntynyt liikekeskusrypäs hyödyntää jatkossakin suuret näyteikkunamahdollisuutensa.

Kauppaliikkeet kertovat näyteikkunoillaan kauneus- ja muista arvoistaan. Samalla kaupat osoittavat arvostustaan ja kunnioitustaan kansalaisille, joita haluavat palvella.

Kadut olisivat sekä päivä- että iltakävelyn paikkoja, mikäli kaupat ymmärtäisivät kutsua kansalaisia näyteikkunoillaan. Ikkunattomat julkisivut ovat jopa pelottavia yksinäiselle jalankulkijalle.

Kauppaliikkeet voisivat myös solmia taiteilijayhteyksiä. Yleensä taideteokset ovat uniikkeja, mutta valokuvista voisi olla kopionäyttelyitä. Tällä hetkellä Raahen Kauppaporvarin näyttelytilassa on Kalervo Ojutkankaan Kylässä-valokuvanäyttely vaikuttavine elämäntarinoineen.

Kaupunginkirjaston aulassa puolestaan on Lybeckerin, ammattikorkeakoulun sekä harrastajien Neiti Kevät digikuvakilpailu. Somalta näyttäisivät myös Lybeckerin käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen sisustus- ja kalustealan artesaaniopiskelijoiden työt. Miten olisi lavuaari, jonka seinämille on lasitettu kukkia?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.