Entinen presidentti Mohammad Khatami esittelee toisenlaisen Iranin

Entinen presidentti Mohammad Khatami esittelee toisenlaisen Iranin

ranin entinen presidentti Mohammad Khatami kaipaa kansainvälisiin keskusteluihin filosofeja ja kulttuuri-ihmisiä. Näkemyksellään hän tekee tutuksi Irania, joka on toisenlainen kuin päivänpolitiikan esittelemä Iran.

Toimittaja Liisa Liimataisen radion tämän päivän ykkösaamuun haastattelema Khatami sanoo kansainvälisen politiikan kielen olevan väkivallan kieltä, joka johtaa väkivallan ja vihan ketjuun, mutta ei johda herkistymään toisen ihmisen ongelmille eikä myöskään kuuntelemaan toista ihmistä.

Khatami tuo keskusteluun myös käsitteen ”sydän”. Liimataisen haastattelussa Khatami puhuu sydämen avaamisesta ja toisen ihmisen ymmärtämisestä. Hän vaatii korostamaan yhteisiä eikä erottavia piirteitä odottaen tässä vastuuta nimenomaan uskonnollisilta johtajilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.