Juhannuskoivuilla olisi suuri markkinarako

Juhannuskoivuilla olisi suuri markkinarako

Juhannuskoivuilla olisi suuri markkinarako, sillä moni suomalainen haluaisi kotinsa eteen juhannuskoivut suomalaisen perinteen mukaisesti. Kaksi tai neljä koivua, joskus jopa useampikin.

Mutta mistä metsää omistamaton voisi saada juhannuskoivut?

Joulukuusia kasvatetaan joulun tarpeeseen, mutta juhannuskoivuja ei ole kukaan tainnut toreilta löytää vaikka olisi niitä juhannuksen aattopäivinä etsinytkin. Mutta eipä sieltä ole aina löytänyt saunavastojakaan juhannussaunaan.

Varttuneemmilla suomalaisilla on runsaasti muistoja juhannuskoivuista siltä ajalta, jolloin ne olivat yleinen tapa. Lapsuuden ja nuoruuden mutta myös myöhemmän ajan muistoissa on tuntu siitä, miten mukava oli kulkea juhannuskoivujen lomitse ulos ja sisään. Muistoissa on keskikesän ja juhannuksen tuntu.

Metsänomistajille lähteköön suuri toivomus: juhannuskoivuja myyntiin! Tuotakoon niitä kotiovelle asti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.