Levähdys- ja P-paikat pitää ruveta siivoamaan kerran viikossa!

Levähdys- ja P-paikat pitää ruveta siivoamaan kerran viikossa!

Saattaako joku automatkoillaan pysähtyä syömään eväitään levähdys- tai P-paikalle?

Ympäristössä levittäytyvät paperit sekä asfaltille kerääntyneet tupakannatsat ja sylkyläjät eivät houkuttele pysähtymään eivätkä varsinkaan eväitä syömään.Parempi on pysähtyä puhtaalle paikalle jonkin metsätien suulle.

Maantien varsien pysäköintialueiden roskasäiliöissä lukee tiehallinto. Miksi tiehallinto ei järjestä levähdys- ja P-paikoille yleistä siisteyttä? Kerran kesässä tapahtuva siivoaminen – kuka tai mikä sen tekeekin – ei riitä!

Harvoja siivousvälejä puolustellaan ilmeisesti sillä, että matkaajat kuitenkin kohta roskaavat ja sotkevat paikat entisenlaisiksi. Niin tekevätkin, mutta pestäänhän kotona WC:kin jopa monta kertaa viikossa. WC:tä käytetään ja sitten siivotaan. Sitä on elämä! Sama käytäntö on toteutettava levähdys- ja P-paikoilla!

Maanteille on saatava pysyvät siivousryhmät, jotka viikon tai vähintään kahden viikon välein haravoivat ja lakaisevat levähdys- ja P-paikat sekä tarvittaessa pesurilla harjaavat alueet puhtaiksi.

Maantien varren käymälöihin on myös saatava puhtaus ja siisteys. Käymälöitä on myös oltava. Usein saa ajaa satoja kilometrejä kohtaamatta ainuttakaan käymälää maantien varrella. Sitten kun sellaisen kohtaa, ovi on lukossa kuten Raahesta Iisalmen tietä autoilevalle oli sekä viime syksynä että kuluvana keväänä toukokuussa. Pyhännän huolitellulta vaikuttavalle levähdyspaikalle järven rannalla matkailija on poikennut turhaan. Aukiolo vain kesäkuukausina ei riitä.

Huoltoasemalle ei tunne voivansa mennä, jos ei ole muuta asiaa kuin WC:ssä käynti. Sitä paitsi huoltoasematkin ovat joskus hyvin harvassa kuten ovat Oulun ja Pudasjärven välillä.

Vielä viime lauantaina oltaessa jo kesäkuun toisessa päivässä levähdyspaikka Ylikiimingin ja Pudasjärven rajan tuntumassa oli surkeassa kunnossa. Tupakannatsat levittäytyneinä ja nuotiopaikaksi ajatellun betonirenkaan sisältö kaatopaikkajätettä. Käymälän tienoolla papereiden maailma ja käymälän takana rikottu kaljapullo. Tekeekö mieli mennä käymälään asioille, jos ennakoi hajua ja paperin puuttumista?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.