Reviisoria odotellessa

Reviisoria odotellessa

Ylikiimingin ja Pudasjärven rajalla oleva lepopaikka on edelleen siivottomassa kunnossa. Kesäkuu on puolessa välissä ja juhannusviikko on alkamassa, mutta se taho jolle asia kuuluu, ei ole tehnyt elettäkään paikan siistimiseksi talven ja ties miten pitkän ajan jälkeen. Onko se taho tiehallinto? Ainakin lepopaikan roskasäiliön kyljessä lukee ”Tiehallinto”.

Nettilehti Sermones kirjoitti kyseisen lepopaikan kunnosta jo kaksi viikkoa sitten.

Lepopaikka on roskitettu tupakannatsoilla, papereilla yms. Käymälän ovella on vastassa vahva virtsan haju. Käymälästä puuttuu paperi. Käymälän ympäristössä ovat edelleen rikkoontunut olutpullo ja epämääräiset paperit, jotka olivat pari viikkoa sitten. Nuotiopaikaksi tarkoitetun betonirenkaan parin viikon takaisia jätteitä on yritetty polttaa, mutta puoliksi palaneet jätteet ovat edelleen vastenmielinen jätekasa.

Lepopaikalla on Arkalan kyläyhdistyksen rakentama kioski, jossa kesäisin nuoret pitävät jäätelön ja kahvin myyntiä kuten tänäkin kesänä. Jäätelönmyynti varmaan alkaa kärsiä elleivät nuoret yrittäjät itsekin ala väkevästi tarttua ympäristönsä siivoukseen.

Oulun ja Pudasjärven välistä maantieosuutta autoilevalle kyseinen lepopaikka on ainoa, josta voi ostaa jäätelön. Jäätelön syöntiä ei kuitenkaan ainakaan lisää ympäristö, joka tuo mieleen venäläisen vuosina 1809 – 1852 eläneen klassikkokirjailijan Nikolai Gogolin näytelmän ”Reviisori”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.