Hyvä Risto Kalliorinne!

Hyvä Risto Kalliorinne!

Vasemmistoliiton johtajistosta luopuva oululainen kunnallispoliitikko Risto Kalliorinne on jättänyt vasemmistoliitolle rakentavan testamentin.

Kalliorinne opastaa puoluettaan rakentavaan ja yhteistyökykyiseen politiikkaan. Hän kehottaa vähentämään punalipun heiluttamista ja nyrkin puimista.

Testamentti paljastaa, että vasemmistoliitossa on käymistilaa toimintalinjan valinnassa. On linja, jossa elää myös radikalisoituminen. Kalliorinteen linjaus tulee tarpeeseen, sillä maailmanmeno on jo riittävästi radikaalien otteiden pihdeissä. Kun vasemmistoliiton historiallisesta taustastakaan ei puutu radikalismia, on todellakin aika kuuluvasti keskustella uusista linjauksista.

Raahelaisen kansanedustajan Unto Valppaan itsestään antama kuva varmaan sopii perintöön, jonka Kalliorinne on halunnut jättää. Valppaan osoittamaa rakentavaa yhteistyökykyisyyttä vain on odotettava myös muiden puolueiden edustajilta.

Raahen keskustalaisia edustavan poliitikon taholta on paikkakunnan vasemmistoliiton edustajiin päin tullut julkisissa yhteyksissä nakkelua vasureista ja punalippujen kanssa marssimisesta. Viime kunnallisvaalien jälkeisessä kaupungin luottamusmiesjohtajiston valinnan yhteydessä julkisuudessa lennähti myös ilmaisu ”kemien tekeminen”, jolla viitattiin ei-vasemmistolaisen valintaan vasemmistolaisen Kemin luottamushenkilöjohtajaksi. Noilla ilmauksilla ei onnistu rakentava yhteistyö.

Myös Valppaan eduskuntavaalilehden kirjoittajiin on kiinnitetty huomiota. Lehdessä on repivää kirjoittelua, joka asioita tuntemattomissa ihmisissä saattaa synnyttää katkeruutta ja vihaakin ”valtaa pitäviä” kohtaan. Niillä linjauksilla ei maata kuitenkaan rakenneta. Tähän on Kalliorinne halunnut vasemmistoliiton kannattajien kiinnittävän huomiota.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.