Kahdeksassa kahdestatoista merkinnät jytisyttivät pyöräilijää

Kahdeksassa kahdestatoista merkinnät jytisyttivät pyöräilijää

Nettilehti Sermones kävi tarkistamassa eilisen Körö körö-uutisensa väitteen tärisyttävistä kevyenliikenteen väylän merkinnöistä.

Tänä aamuna tehty tarkistus todisti, että kyseisen tie- tai katuvälin vartta myötäilevän kevyen liikenteen väylän kahdestatoista merkinnästä kahdeksan tärisytti ja jytisytti pyöräilijää eilisen uutisen mukaisesti. Pyöräilijälle tulee todellakin halu kiertää merkinnät niiden epämiellyttävyyden vuoksi.

Kyseinen kevyen liikenteen väylä on tarkoitettu jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden lisäksi mopoilijoille. Hidastukset sopivat mopoilijoiden huomion herättämiseksi, mutta polkupyöräilijöille ne eivät sovi eivätkä varsinkaan heidän kyydissään oleville lapsille.

Kysymys on siis valkoisista viivoituksista, joilla merkitään autotien ylittävä kevyen liikenteen väylä.

Kyseistä väliä ajava pyöräilijä jää pohtimaan, ovatko hidastukset tarkoituksella tehtyjä vai työvirheitä joissa valkoiseksi värjättyä betonia tms. on levitetty liian paksusti. Huomaamatta tapahtuneesta vahingosta ei kuitenkaan voi olla kysymys, sillä yleensä tiemerkinnät on tehty pelkällä valkoisella maalilla.

Toisesta asiasta on kysymys taajamien pääteille jyrsityissä keskiviivamerkinnöissä. Ne todellakin voivat toimia huomiomerkkeinä ja herättäjinä maanteiden autoilijoille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.