Suurennuslasi kävelyllä

Suurennuslasi kävelyllä

Raahen Kirkkokadun uuteen liiketaloon, Pikkuporvariin, muuttaneeseen pizzeria Alto Mareen kehtaa mennä vieraidenkin kanssa. Ilman vieraitakin voi tuntea iloa siitä, että Raahessa on pizzeria jossa aterioi mielellään.

Kun saisi vielä vastakkaisella puolen katua olevan Valintatalon näyteikkunoihin katsottavaa nykyisten ikkunat peittävien mainoskartonkien sijaan. Kuutostiimi samalla puolen katua naapurissa sen sijaan on ymmärtänyt näyteikkunoiden merkityksen.

Alto Maressa on pizzavalikoiman lisäksi tarjolla salaattiannoksia. Tämän tiistaipäivän lounasajan asiakkaista saattoi päätellä, että uudistettu Alto Mare on odotettu ja toivottu myös aikuisten keskuudessa.

Alto Maren entiset tilat olivat myös Kirkkokadulla, Kirkkokadun ja Koulukadun kulmauksessa.

O

Lastenliike HiiriViikari kampanjoi tällä viikolla muumi- ja mansikkalakkeja. Pipot ovat oululaisen rouvan kutomia.

Pipojen ja lakkien lisäksi Raahessa Kuntokeskus Specialin kanssa samassa liiketalossa avattu uusi lastenliike myy askartelutarvikkeita. Vaatteet ovat asiakkaiden myytäväksi tuomia.

Liike on tarkka käytettyjen vaatteiden kunnosta ja puhtaudesta. Ripustetut vaaterivistöt ovatkin niin uuden näköisiä, ettei niitä heti huomaa käytetyiksi.

O

Raahen tuloväylällä Ouluntiellä olevan liikenneympyrän istutukset ja siisteys ovat ensiluokkaiset. Ankkurin ympäristöä peittävä huolella lajiteltu sora, kiviryhmät sekä kasvit ja kukat tuovat mieleen meren saaren.

Autoilijan katse kiinnittyy myös Pajuniityntien ja Ollinkalliontien risteyksen liikenneympyrän kukkiviin ruusuihin. Näin Ollinsaaresta päin ajettaessa. Ympyrän toista puolta palatessa kauneutta häiritsevät pensaista kurottavat pitkät heinät.

Huoliteltujen ja kauniiden liikenneympyräistutusten takia liikennettä vaarantavat autoilijat tulisi kesäkaudeksi julistaa syyntakeettomiksi. Kauneudesta huumaantuvien autoilijoiden sekä heidän vaarantamiensa kanssakulkijoiden turvaksi tulisi järjestää kesäkausiksi erityinen turvallisuusjärjestelmä. Pään kääntämisen estämistä turvallisuus ei silti saa merkitä.

O

Hölmöläisetköhän Raaheen rakentavat uusia liiketaloja. Niin joutuu päättelemään S-marketin eli tulevan Prisman sekä Halpahallin rakennustyömaita katsellessa. Seinät ovat lähes ikkunattomia.

Tokmannin suuri liikerakennus on kadun viertä kulkevalle kuin suuri varasto. Ikkunoita löytää vasta hakemalla. Nyt rakennetaan samanlaisia ikkunattomia seiniä uusimpiin liikerakennuksiin.

Ehkä tästä lähtien voidaan sanoa, että kauppaketjut eivät tarjoa kaupan- vaan varastopalveluja.

Kaupungin rakennustarkastuksen on otettava ikkunattomia marketteja suunnitteleviin rakennuttajiin tiukempi ote. Ei kauppaliikkeellä voi olla minkälainen ulkonäkö tahansa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.