Neuvostosotilaiden hautausmaiden kunnostuksen päätöstilaisuus Raudaskylässä lauantaina

Neuvostosotilaiden hautausmaiden kunnostuksen päätöstilaisuus Raudaskylässä lauantaina

Ylivieskan Raudaskylän sotavankihautausmaiden kunnostuksen loppuunsaattaminen päättyy arvovaltaiseen tilaisuuteen huomenna lauantaina.

Kello 14 alkavassa tilaisuudessa ovat edustettuina Venäjän suurlähetystö sekä Suomen valtio.

Raudaskylän kyläyhdistyksen voimin ja Venäjän suurlähetystön kustannuksin kunnostetuille hautausmaille on saatu entisten muistomerkkien viereen muistomerkit, joissa on jokaisen Raudaskylän sotasairaalassa kuolleen neuvostosotilaan nimi.

Uusien muistomerkkien pystytyksen lisäksi hautausmaita on muutenkin kunnostettu. Kumpikin hautausmaa on saanut uuden portin ja uuden aidan. Hautausmaiden ympäristöä on raivattu ja isommalle hautausmaalle johtavaa tietä on parannettu.

Isommalle hautausmaalle on haudattu yli yhdeksänkymmentä sotilasta. Toisella puolen maantietä sijaitsevalle pienemmälle hautausmaalle on haudattu kaksikymmentäseitsemän samoin Raudaskylän sotasairaalassa kuollutta neuvostosotilasta.

Nettilehti Sermones on kirjoittanut neuvostosotilaiden nimellä varustettujen muistomerkkien hankkeesta 30. 5. 2007 artikkelissaan ”Raudaskylän sotasairaalassa kuolleet neuvostosotilaat saivat nimensä patsaisiin”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.