Veroja maksetaan myös puhtaudesta ja siisteydestä

Veroja maksetaan myös puhtaudesta ja siisteydestä

Suomityttö on siisti, sanoi venäläinen maatuska suomalaisille turisteille antaessaan kullekin WC:in menevälle turistille palan paperia mukaan. Näin Neuvostoliiton aikana Viipurissa.

Suomityttö ja -poika ovat edelleen siistejä ja pysähtyminen Nettilehti Sermonesin kesän aikana esiin ottamilla levähdys- ja P-paikoilla Oulun – Kuusamon välisellä tieosuudella ja vähän muuallakin on ollut ikävää. Kyseistä maantietä käyttävät paikallisten asukkaiden lisäksi suomalaiset ja ulkomaalaiset matkailijat.

Muun muassa Ylikiimingin ja Pudasjärven rajan tuntumassa olevaa levähdyspaikkaa ei ole siivottu yhtään kertaa kuluvan vuoden kevään, kesän eikä syksyn aikana.

Oulun tiepiiriltä saadun tiedon mukaan levähdys- ja P-paikkojen kunnosta vastaavat urakoitsijat.

Kuka tai mikä yritys on kyseisen maantieosuuden urakoitsija?

Vastuu on kuitenkin Suomen tiehallinnon alaisella Oulun tiepiirillä.

Maantieosuuden reunat on hyvin hoidettu ja niitetty mataliksi. Porovaara on näin huomioitu. Tosin keskustella tulisi kuitenkin siitä, miten jonkin ammatinharjoittajan omaisuus saa olla levällään maantiellä. Elämme autoliikenteen, emme hevosliikenteen aikaa. Maanteiden ravit eivät voi olla porojen pitopaikkoja.

Vielä viime perjantaina Ylikiimingin ja Pudasjärven välisen rajan tuntumassa oleva levähdyspaikka oli siinä kunnossa, mitä se oli Nettilehti Sermonesin kirjoittaessa toukokuun tilanteesta: jätealueen mieleen tuova nuotiopaikka – vain eväspapereita, ei kiinteistöjätettä – ympäristö papereilla roskitettu, käymälän takana sama rikottu olutpullo, käymälään ei voi mennä eikä siellä ole paperia ym.

Levähdyspaikan jäätelö- ja kahvikioskin takana on tällä hetkellä – ainakin viime perjantaina – käyty WC-asioilla. Voiko näyn unohtaa, jos ensi kesänä tulisi mieleen ostaa kioskista Ingmanin jäätelö?

Kiinteistöjätteitä ei kyseiselle levähdysalueelle ole tuotu koko tänä aikana, jona Nettilehti Sermones on tilanteesta raportoinut. Matkailijoita ja muita autoilijoita ei siivottomuudesta voi syyttää.

Nettilehti Sermonesin tätä edeltävä kirjoitus aiheesta on ”Hävettää valtionhallinnon puolesta” (13.8.2007).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.