Vuokatin urheiluopisto on Kuhmon sotarintamalla taistelleiden suomalaisten sotaveteraanien perustama

Vuokatin urheiluopisto on Kuhmon sotarintamalla taistelleiden suomalaisten sotaveteraanien perustama

Oulun läänin rintamaveteraaniasiain neuvottelukunnalle ja sen vieraana olevalle venäläiselle delegaatiolle tuli tänään maanantaina Kuhmon ja Sotkamon käynnin yhteydessä uutena tieto, että Vuokatin urheiluopiston vuonna 1945 ovat perustaneet Kuhmon sotarintamalla taistelleet suomalaiset sotaveteraanit.

Vastavierailulla oleva Karjalan tasavallasta saapunut venäläisten veteraanien delegaatio vierailee huomenna tiistaina Oulussa, Oulaisissa ja Ylivieskassa, jossa käydään muun muassa neuvostosotilaiden hautausmailla Raudaskylällä. Molempien maiden veteraanijärjestöt laskevat muistomerkeille seppeleensä.

Keskiviikkona seurueen kohteena on Suomussalmi. Viralliset neuvottelut käydään Oulun lääninhallituksessa tiistaina.

Vierailun pääisäntänä toimii maaherra Eino Siuruainen ja delegaatio tapaa Oulun läänin eri veteraanijärjestöjen edustajia vierailupaikkakunnilla.

Venäläisten delegaatiota johtaa Karjalan tasavallan hallituksen varapääministeri Valery Tolsky. Muut jäsenet ovat Karjalan tasavallan Päämiehen avustaja ja Karjalan tasavallan Sota- ja työveteraaniliiton puheenjohtaja Nikolai Tshernenko, sotaveteraani, Karjalan tasavallan Sota- ja työveteraaniliiton varapuheenjohtaja Vasily Baranov sekä sotaveteraani, Karjalan tasavallan Sotaveteraaniliiton puheenjohtaja Nikolai Apushkin. Tulkkina ja hallinnon edustajana toimii Georgy Evtuykov, joka on Karjalan tasavallan Päämiehen erityisasiantuntija.

Kyseessä on vastavierailu. Oulun läänin rintamaveteraaniasiain neuvottelukunta vieraili Karjalan tasavallassa viime toukokuussa. Vierailukohteina olivat Kostamus, Karhumäki ja Petroskoi. Venäläisten ja suomalaisten veteraanijärjestöjen keskustelunaiheina tuolloin olivat muun muassa veteraanien sosiaali- ja terveydenhuoltoon liittyvät ajankohtaiset asiat. Vierailun aikana käytiin myös viime sotien taistelupaikoilla.

Oulun läänin rintamaveteraaniasiain neuvottelukunnassa ovat edustettuina Kainuun, Pohjois-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan veteraanijärjestöt. Neuvottelukunnan puheenjohtajana toimii maaherra Siuruainen ja sihteerinä viestintäpäällikkö Ulla Niemelä Oulun lääninhallituksesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.