Ariadna Donnerille Oulun läänin taidepalkinto – palkitun kuvakudosnäyttely Raahessa tammikuun loppuun saakka

Ariadna Donnerille Oulun läänin taidepalkinto – palkitun kuvakudosnäyttely Raahessa tammikuun loppuun saakka

Oulun läänin taidetoimikunta on myöntänyt vuoden 2007 taidepalkinnon kuhmolaiselle tekstiilitaiteilija Ariadna Donnerille.

Palkinto on suuruudeltaan 5000 euroa.

Lukuisissa näyttelyissä kotimaassa ja ulkomailla esittäytyneellä taiteilijalla on parhaillaan Raahessa kuvakudosnäyttely yhdessä Tapani Tammisen akryylimaalausten ja akvarellien kanssa. Näyttely on Kauppaporvarin näyttelytilassa Galleria Myötätuulessa tammikuun loppuun saakka.

Donnerin taideteokset ovat kookkaita, pystykangaspuilla kudottuja. Taiteilija kutsuu teoksiaan päiväkirjoikseen.

Helsingissä vuonna 1946 syntynyt taiteilija muutti Kainuuseen vuonna 2000 asuen nykyään Kuhmon Iivantiirassa.

Taidetoimikunnan toiset palkitut ovat vuoden 2007 taidetunnustuksen saaneet oululainen Uuden Musiikin Lokakuu-festifaali ja suomussalmelainen Teatteri Retikka.

Uuden Musiikin Lokakuulta tunnustuksen osoituksena ostetaan lippupaketti. Teatteri Retikka puolestaan saa koulutuspakettina tanssiopetusta näyttelijöilleen.

Aluehallinnon uudistamishankkeessa (ALKU) Oulun läänin taidetoimikunta siirtyy vuoden alusta Oulun lääninhallituksen alaisuudesta Taiteen keskustoimikunnan alaisuuteen.

Taideteos
Tämä tekstiilitaideteos on kudottu kolme metriä korkeissa pystykangaspuisssa. Yhdessä Tapani Tammisen kanssa Galleria Myötätuulessa Raahessa esittäytyvän tekstiilitaiteilijan Ariadna Donnerin tänä vuonna valmistuneen kuvakudoksen nimi on Kaiku.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.