Joko Raahesta alkaisi löytyä alue Matti Lepistön taidepuistolle?

Joko Raahesta alkaisi löytyä alue Matti Lepistön taidepuistolle?

Taiteilija Matti Lepistön veistospuisto Raahen Mansikkakarintiellä on viimeinkin huomattu.

Raahen kulttuurilautakunta on palkinnut Lepistön vuoden 2007 taidetunnustuspalkinnolla.

Lepistön pihapiirissä levittäytyvän puiston noin 250 veistosta ammentavat voimansa ja muotonsa ihmisen mielenliikkeistä ja sielunsyövereistä. Psykoanalyytikoille olisi töitä tulkita taiteilijan kodin tienvarren sekä laajan pihamaan veistosten sanomat ja synnyn syyt, kirjoitti Nettilehti Sermones viime kesänä kirjoituksessaan ”Olisi psykoanalyytikoille töitä” (25.7.).

Nettilehti Sermones etsi kirjoituksessaan sijoituspaikkoja Lepistön veistoksille tunnustellen erilaisia vaihtoehtoja. ”Mansikkakarin veistoksilla olisi tilausta keskemmäksi kaupunkia. Mutta missä niille olisi sopiva paikka”, verkkolehti kysyy. ”Puistossa kohtaa kaikkia työnteon muotoja esittävän veistossarjan, joka sopisi Raahessa näyttävälle paikalle. Samoin peltoa parivaljakolla kyntävän maamies-veistoksen tulisi jo sijaita Ruukin maaseutuoppilaitoksen tai jonkin maatilan pihamaalla.”

One thought on “Joko Raahesta alkaisi löytyä alue Matti Lepistön taidepuistolle?

  1. Viihdyn hyvin veistopuistossan enkä ole kiinostunut se n siirtämisestä.
    Matti Lepistö

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.