Tuoretta kalaa, ABC, kiitos! – laatuvaatimus Raahen uudelle ABC-liikennemyymälälle!

Tuoretta kalaa, ABC, kiitos! – laatuvaatimus Raahen uudelle ABC-liikennemyymälälle!

Raahen Pattijoelle välittömästi valtatien 8 varteen on tulossa uusi ABC-liikennemyymälä ravintoloineen ja polttoaineasemineen.

Raahe tarjoaa matkailijalle yhä enenevässä määrin syitä pysähtyä ruokailemaan, kahvittelemaan ja tekemään ostoksia.

Valtatien 8 varteen Raahen kaupungin Pattijoen kohdalle on jo kerääntynyt merkittävä Vepsäläisen, Koti-Idean, Myllymäen sekä Leipurinkeitaan ostoskeskus, jota täydentämään on tulossa valtakunnallinen ABC-ketju

Ruokailun ja hermolevon jälkeen valtatietä autoileva matkailija voisi poiketa kaupungin keskustan pikkupuoteihin ja suuriin marketteihin sekä käydä hengittämässä Merimuseon rannassa merellisiä tuoksuja. Kesällä voisi istahtaa rantakahvilassa ja tehdä jopa opastetun melontakierroksen rannan lahden pohjukoissa.

Kaupungin keskustassa kutsuu jo oikea kahvilakulttuuri, sillä Tiina-Elinan Kahvila Konditorian lisäksi kaupunkiin on tulossa Kalajokilaaksossa vuosikymmenten arvokkaana traditiona tunnettu Häggmanin laadukas Kahvila Konditoria.

Keväällä Raahessa avattavaan Häggmanin Kahvila Konditoriaan etsitään parhaillaan makuasiamiestä.

Toivottavasti löytyy ja valituksi tulee suurennuslasin kestävä laadun tekijä.

Samanlainen suurennuslasin suurennuksen kestävä osaaja ja ammattihenkilö on löydettävä ja valittava myös Raahen uuden ABC:n ravintolan laaduntekijäksi. Vaikka ulkomaita myöten!

Uuden ABC-ravintolan tulee täyttää maailmanmatkaajien kulinaristiset vaatimukset!

Kotiruokaa saa kotona, ja jos matkan varren ravintola tarjoaa sitä samaa, on turha odottaa matkailijan tai muuten ruokapaikkaa tarvitsevan pysähtyvän paikkaan toistamiseen.

Pienelläkin automatkalla odottaa saavansa pysähtyä aivan toisenlaisen aterian ääreen, minkä kotikokki pystyy itse tekemään.

Äskettäinen kokemus Raahen nykyisen pienen ABC:n ravintolassa oli pettymys. Alkukeitto oli maukasta, mutta pääruokana tarjottiin pakastekalaa.

Pakastekalaa merenrantakaupungissa!

Sitä paitsi on madeaika!

Muulta tasoltaan Raahen vanha, pieni ABC on asiallinen ja siisti. Mutta juuri se tarjonta, jota varten ruokailija ravintolaan menee, on pettymys ainakin kotiruokaan vaihtelua hakevalle. Heitä Raahessa on runsaasti, sillä kaupungissa on työeläkkeellä oleviakin runsas joukko.

Valtakunnallisestikin ABC-ketju voisi tehdä laadun tarkistuksia. Ruokapaikkana kutsuu uudelleen ainoastaan Iisalmen Marjahaka kaupungin eteläpuolella.

Limingan Tupoksen ABC- liikennemyymälään mennessä huomion on kiinnittänyt ison sisäänmenon roskainen edusta roskia pursuavine roskapönttöineen. Parin kolmen kerran kulkeminen epäsiististä sisäänmenosta ovat riittäneet. Ei ole jäänyt tunnetta ”lähdetäänpä käymään ABC:llä syömässä”.

Pysyvät mielikuvat voivat syntyä yhdestä, puhumattakaan sitten kahdesta ja kolmesta kerrasta.

Raahen nuorisoa Limingan Tupoksen ABC on onneksi palvellut. On huomattu ”mennään Tupokselle”, kun päähän on pälkähtänyt lähteä jonnekin kahville ja kun joku omistaa jo ajokortin.

Myös Raahen vanha ABC on ollut turvallinen paikka toistensa seuraa kahvikupin ääressä etsiville nuorille ja erityisesti heidän vanhemmilleen jotka eivät halua lastensa istuvan olutlasin äärellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.