Uskomatonta siivottomuutta valtionhallinnolta – tämä on jo seitsemäs kirjoitus Oulun ja Kuusamon välisen tieosuuden levähdys- ja P-paikkojen hoitamattomuudesta

Uskomatonta siivottomuutta valtionhallinnolta – tämä on jo seitsemäs kirjoitus Oulun ja Kuusamon välisen tieosuuden levähdys- ja P-paikkojen hoitamattomuudesta

Oulun ja Kuusamon välisen tieosuuden levähdyspaikka Pudasjärven ja Ylikiimingin rajalla Arkalan kylän alueella on edelleen ja jatkuvasti siivottomassa kunnossa.

Levähdyspaikka on samassa kunnossa, missä se oli vuosi sitten eli keväällä 2007 talven väistyttyä, lumien sulattua ja Nettilehti Sermonesin alettua kiinnittää huomionsa levähdyspaikan hoitamattomuuteen.

Viime viikon lopulla Oulu – Kuusamo-tietä autoileva yritti WC-asialleen tuon levähdyspaikan käymälään, mutta palasi ovelta takaisin.

Haju, roskat, WC-paperin puuttuminen ja täydellinen kauan jatkunut hoitamattomuus!

Betonirenkaalla suojattu nuotiopaikka edelleen on roskakori ja matkailijoiden tavallisista paperiroskista muotoutunut jätekasa.

Yhtään roskaa valtionhallinto ei ole vienyt pois – ei ainakaan yli vuoden kestäneen seurannan aikana.

Jokainen roska on sitä paitsi vain sitä tavallista roskaantumista, jonka vuoksi kodeissa tehdään päivittäiset ja viikottaiset siivoukset.

Tahallista roskaamista levähdyspaikalla ei ole!

Pitäisikö WC-paperin ostaminen lopettaa suomalaisissa kodeissakin? – voihan kotonakin unohtua WC:n lattialle tyhjän rullan sisus ja yksittäisten paperiliuskojen tipahtelu lattialle on normaalia elämää – tosin normaaliin elämään kuuluu myös siivoaminen!

Ks. Nettilehti Sermonesin aikaisemmat kirjoitukset levähdys- ja P-paikkojen siivottomuudesta ja siivoamisesta sekä huoltamisesta (4.6.2007, 15.6.2007, 25.6.2007, 18.7.2007, 13.8.2007, 25.10.2007)!

Pudasjärven ja Ylikiimingin rajalla olevan levähdyspaikan liiterissä ei viime viikon lopulla ollut puun puuta, jos kauniina keväisenä päivänä olisi halunnut tehdä pienen nuotion ja lämmittää vaikka eväitään tai paistaa makkaraa. Tuulen suojaa etsineiltä matkailijoilta liiteriin oli jäänyt joitakin roskia.

Oulun tiepiiri ilmoitti viime kesänä, että Oulu – Kuusamo-tien levähdys- ja P-paikkojen kunnosta huolehtii yrittäjä. Kuka tai mikä tuo yrittäjä oli, ei hän tai se kuitenkaan hoitanut tehtäviään.

Nyt on tullut tietoon, että Oulun läänissä on tänä vuonna saatu tutkimus- ja kehittämisrahaa juuri Oulu – Kuusamo-tien ”Turvallinen valtatie 20” hankkeeseen.

Turvallinen valtatie 20-projektin tavoitteena on parantaa liikenneturvallisuutta kyseisellä valtatiellä.

Tavoitteena on myös lisätä tien houkuttelevuutta ja turvallisuutta matkailuväylänä sekä löytää uusia keinoja liikenneturvallisuustyölle sekä tiedottamiselle.

Turvallinen valtatie 20-hankkeen toteuttamista ja seurantaa valvoo läänin liikenneturvallisuusasiain neuvottelukunta.

Neuvottelukunnan puheenjohtajana toimii maaherra Eino Siuruainen.

Levähdys- ja P-paikkojen hoitamisella, huoltamisella ja kaunistamisella Oulun ja Kuusamon välinen maantie, valtatie 20, muuttuisi houkuttelevaksi. Se ei sitä nyt ole.

Valtatie muuttuisi myös turvallisemmaksi, kun matkailijoilla ja autoilijoilla olisi mahdollisuus rentouttavaan pysähtelyyn matkan varrella.

Nettilehti Sermonesin aiheesta aikaisemmin kirjoittamat artikkelit ovat: Levähdys- ja P-paikat pitää ruveta siivoamaan kerran viikossa (4.6.2007), Reviisoria odotellessa (15.6.2007), Oulun tiepiirin uskomatonta logiikkaa (25.6.2007), Vieraita! Äkkiä siivoamaan! (18.7.2007), Hävettää valtionhallinnon puolesta (13.8.2007), Veroja maksetaan myös puhtaudesta ja siisteydestä (25.10.2007).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.