Eihän siinä noin pitänyt käydä! – Luonto ja taideteokset eivät ole toisensa poissulkevia vaan päinvastoin! – Entä jos veistokset alkavatkin näyttää vain pelkiltä metallimöykyiltä?

Eihän siinä noin pitänyt käydä! – Luonto ja taideteokset eivät ole toisensa poissulkevia vaan päinvastoin! – Entä jos veistokset alkavatkin näyttää vain pelkiltä metallimöykyiltä?

Raaheen kaupungin myötävaikutuksella toteutettava Kari Juvan taideteosten veistospuisto on rakenteilla Raahen Rantakadun varrelle kaupunginkirjastoa vastapäätä niin sanottuun Raatihuoneen puistoon.

Raatihuone on Raahen kaupungin kaupungintalo, jonka ympäristöä rakennusyritykset muutenkin jo suunnittelevat kerrostaloalueeksi.

Raatihuoneen puisto on ollut ilo silmille, mielelle ja ajatuksille!

Se on ollut itseään elämän salaisuutta!

Mutta ei ole enää!

Suuri osa tuon puiston iki-ihanista iäkkäistä, vuosisataisista puista on kaadettu.

Metallin tieltä!

Raahessa olisi ollut tilaa ja alueita veistospuistolle niin, ettei valmiin puiston puita olisi tarvinnut lähteä kaatamaan.

Nettilehti Sermones on kannustanut kaupunkia alueidensa kaunistamiseen. Luonto ja taide toisiinsa yhdistettyinä rinnakkain ja vuorovaikutuksessa ovat olleet esitysten ajatuksena.

Luonnon ja taiteen näkeminen toisensa poissulkevina ei ole kuulunut eikä kuulu Nettilehti Sermonesin periaatteisiin.

Raatihuoneen puisto harvaksi hakattuna on surullinen näky.

Lähes autioksi hakatun puiston takaa on tullut esiin hoitamatonta vitikolta näyttävää tonttialuetta. Eikö veistospuistoa olisi voinut sijoittaa vaikka sinne?

Raahen kaupungista olisi löytynyt alueita, mihin veistospuiston olisi voinut rakentaa. On mielikuvituksen puutetta ja harkitsemattomuutta sijoittaa se valmiiseen, kauniiseen, vanhaan ja arvokkaaseen täysikasvuisten puiden puistoon.

Veistospuistoa ilolla tervehtinyt, mutta nyt todellisen luontopuiston kohtaloa murehtiva voi ruveta näkemään arvokkaat veistokset vain metallimöykkyinä, sillä veistos ei korvaa kaunista täysi-ikäiseksi kasvanutta puuta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.