Raahen kaupunginvaltuuston kokoustilat eivät ole suosineet yleisöä. – On ryhdyttävä etsimään yleisön huomioon ottavat kokoustilat.

Raahen kaupunginvaltuuston kokoustilat eivät ole suosineet yleisöä. – On ryhdyttävä etsimään yleisön huomioon ottavat kokoustilat.

Mikäli Raahen kaupunginvaltuuston tämän hetkiset kokoustilat Raahen Kauppaporvarin tiloissa siirtyvät liiketalon hotellin tarpeisiin, järjestely olisi mitä tervetullein.

Kaupunginvaltuuston kokoussalin, Fregattisalin, yleisölehteri on kuin salin välikatto. Reunan yli näkee puheenjohtajiston ja osan kokoussalin etuosassa istuvia. Mutta ei enempää. Puheenvuoroja myöskään ei kuule kunnolla.

Yleisölehterille kokousta seuraamaan saapunut kaupunkilainen tuntee olevansa väheksytty ja aliarvioitu. Välikattomaiselta lehteriltä kurkkiessaan ja yrittäessään terästää kuuloaan veronmaksaja tuntee olevansa muuta kuin tervetullut.

Varsinaisessa kokoustilassa valtuutettujen takana on joitakin tyhjiä paikkoja, mutta yleisö ei halua olla läsnä liian näyttävästi.

Raahelaiset eivät käykään seuraamassa kaupunginvaltuuston kokouksia.

Yhtä epäystävällinen yleisöä kohtaan oli edellinenkin kaupunginvaltuuston kokoustila Merikadun yläasteen auditorio.

Sen vikana oli sen ainoa sisäänkäynti, etuovi.

Yleisön olisi pitänyt saapua siihen kokoustilaan ennen kokousta voidakseen olla herättämättä huomiota ja myös, ettei häiritsisi kokousta.

Erityisen kiusallinen ja epäsopiva Merikadun yläasteen auditorio oli yleisölle, joka halusi poistua kokouksesta ennen sen päättymistä. Huomiota olisi herättänyt jos kesken kaiken olisi lähtenyt laskeutumaan portaita auditorion alaosaan ja kaikkien nähden poistumaan kokoustilan ainoasta ovesta.

Välttääkseen kiusallisen huomion herättämisen yleisö jättäytyi kokonaan pois senkin kokoustilan yleisöpenkeiltä.

Mikäli kaupunginvaltuustolle aletaan tosissaan etsiä uusia kokoustiloja, myös yleisö on otettava huomioon. Nykyisillä ja edellisillä kokoustiloilla on väheksytty yleisöä, äänestäjiä, veronmaksajia. Aliarviointi kohdistuu juuri heihin, joiden palvelemiseksi ja asioiden hoitamiseksi kaupunginvaltuusto on olemassa.

Raahelaiset eivät keskustele yhteiskunnallisista asioista mediassakaan. Ilmeisesti he eivät ole oppineet tai tottuneet siihen.

Eivätkä olemattomat tai sopimattomat yleisöpaikat kaupunginvaltuuston kokouspaikoissa ole heitä siihen ohjanneetkaan.

Paikallislehtien yleisönosastojen silloin tällöin tapahtuvat vuodatukset eivät vielä ole keskustelua. Sitä eivät ole myöskään joskus räkyttämiseltä vaikuttavat tekstarit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.